YAZ KUR’AN KURSLARI BAŞLADI

YAZ KUR’AN KURSLARI BAŞLADI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen yaz Kur’an Kursları tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de başladı. Bu yıl ‘Camiler çocuk dolsun ahlakı Kur’an olsun’ teması ile gerçekleşecek yaz Kur’an Kurslarının açılışı Şerifpaşa Camii’nde gerçekleştirildi. Kur’an kurslarının açılış programına Müftü Necati Akkuş, Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, Kur’an Kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.

Osmanlı Erkek Yatılı Hafızlık Kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti kulakların pasını silerken seslendirdikleri ilahiler adeta mest etti.

yaz-kuran-kurslari-basladi2-001.jpg

İLK DERSİ MÜFTÜ AKKUŞ VERDİ

Müftü Necati Akkuş, burada yaptığı konuşmada, yaz Kur’an kurslarının hayırlı olmasını dileyerek, “Burada olma amacımız iyi bir Müslüman olmak” dedi. Yaz Kur’an kurslarının ilk dersini ‘İyi bir Müslüman olmak’ üzerine veren Müftü Akkuş, “İyi bir Müslüman, Allah’a karşı görevlerini yerine getirirken topluma ve kendine karşı, büyüklerine, vatanına, milletine karşı vazifelerini, değerlerini öğrenir ve yerine getirir. İyi bir Müslüman dürüst olur, merhametli olur, paylaşımcı olur. İyi bir Müslüman yalan söylemez, başkalarının arkasından kötü söylemez, kusurlarını araştırmaz, dedikodu yapmaz. Tüm bunları hocalarımız sizlere öğretecekler” ifadelerini kullandı.

yaz-kuran-kurslari-basladi3.jpg

İyi bir Müslümanın ahlaki değerlere sahip olması gerektiğine dikkat çeken Müftü Akkuş, konuşmasına şöyle devam etti:

‘İYİ BİR MÜSLÜMAN AHLAKİ DEĞERLERE SAHİP OLUR’

“Ayrıca iyi bir Müslüman anne-babaya karşı itaatkar olur, vatanına milletine karşı vazifelerini yerine getirir. Kamuya ait mallara zarar vermez, edep adabına uygun hareket eder. En önemlisi ise iyi bir Müslüman ahlaki değerlere sahip olur. Yani kesinlikle Allah’ın kendisine yasakladığı şeylerden uzak durur, yerine getirmesi gereken vazifeleri yerine getirmeye çalışır ve bunların neticesinde Kur’an ahlakı ile Peygamberimizin sünnetleri ile onun hayatından örnekleri kendi hayatına uygulayarak iyi bir Müslüman olmaya gayret gösterir” şeklinde konuştu.

yaz-kuran-kurslari-basladi4.jpg

Renkli görüntülere sahne olan yaz Kur’an kursları hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi.

Diğer yandan, 17 Haziran’da başlayan yaz Kur’an kursları 8 Ağustos’ta sona erecek.

yaz-kuran-kurslari-basladi5.jpg 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2888 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.