YENİ AMBULANSLAR HİZMETE GİRDİ

YENİ AMBULANSLAR HİZMETE GİRDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize tahsis edilen 7 adet ambulans, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önünde düzenlenen törenle hizmete girdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize gönderilen 7 ambulans, törenle hizmete girdi. 
Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önünde gerçekleşen törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Milletvekili Halil Eldemir, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım  bazı daire müdürleri ile il genel meclis üyeleri ve sağlık personelleri katıldı. 

1-031.jpg
Törenin açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, yeni ambulansların hayırlı olması dileklerinde bulunarak, ilimize toplamda 1.330.602 TL'lik kamu yatırımının geldiğine dikkat çekti. 
Müdür Yılmaz, acil sağlık hizmetlerine ilişkin ilimiz genelindeki bazı verileri paylaştığı konuşmasının devamında şunları aktardı:
"İlimiz genelinde Acil Sağlık Hizmetleri sunumunda 11 Faal 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, 34 ambulans ve 134 personel ile 7 gün /24 saat hizmet vermektedir. (34 Ambulansın; 3’ü Kar Paletli Ambulans, 1’i Yoğun Bakım (Obez) Ambulans ve 1’i 4 Sedyeli Ambulans)
2014 yılında 5.119 vatandaşımıza, 2015 yılında ise 9.131 vatandaşımıza ambulans hizmeti verilmiştir" dedi. 
KAMPANYA OLUMLU SONUÇ VERDİ
Konuşmasının son bölümünde, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 81 ilde başlattığı 'Yaşama Yol Ver' kampanyasını olumlu sonuçlar verdiğini dile getiren Yılmaz şöyle konuştu:
"2015 yılı 112 Komuta Kontrol Merkezine gelen çağrıların %5’ini gerçek vaka, %95’ini asılsız çağrı ve gereksiz aramalar oluşturmuştur.Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün 81 ilde başlatmış olduğu Yaşama Yol Ver Medya Kampanyası ilimizde 2015 yılı Aralık ayında başlamış olup halen devam etmektedir. Kampanyanın başlamış olduğu süreden itibaren 112 Komuta Kontrol Merkezine gelen asılsız ve gereksiz çağrıların 2016 yılın ilk 3 ayında %80’lere düşmüştür" ifadelerini kullandı. 

2-028.jpg
'DÜNYADA ÇIĞIR AŞTIK'
Müdür Yılmaz'ın ardından konuşan Milletvekili Halil Eldemir ise ambulansların ilimize hayırlı olması dileklerinde bulundu. AK Parti iktidarının her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük işlere imza attığını ifade ederek,"2002 yılında şartlara uygun ambulans sayımız ikiydi. Şimdi geldiğimiz noktada 34 ambulansımız var. Nereden nereye geldiğimizi tarife gerek yok. Biz daha ilk gün sağlık sistemiyle ilgili Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söylemiştik. Hastaneleri tek başlık altında topladık, sosyal güvenlik kurumlarını bir araya getirdik. Bu alanda yaptıklarımızı anlatmaya kalksak saatler sürebilir. Nerede olursak olalım devlete ihtiyacımız olduğunda ambulansımız, acil helikopterlerimiz, uçaklarımı hepsi milletimizin hizmetine sunduk. Dünyada bu anlamda çığır aştık" şeklinde konuştu. 

3-016.jpg
HIZ VE ETKİNLİK
Son olarak konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir ise kamu hizmetlerinde kalitenin hız ve etkinlikle ölçüldüğüne dikkat çekerek sağlık hizmetlerinde bu durumun daha önemli hale geldiğini dile getirdi. Vali Nayir, sağlık hizmetleri ne kadar hızlı ve etkili verilirse o kadar mutlu olduklarını ifade etti. Nayir, ambulansların hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından kesilen kurdelayla ambulanslar hizmete girdi.  

4-008.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2322 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum