Yeni bir ‘BİLKON’a ihtiyaç var

Yeni bir ‘BİLKON’a ihtiyaç var

'Türkiye'de Meyve-Sebze ve Konserve Sanayisinin Genel Durumu ve İlimizin Sektöre Katkısının Geçmişteki ve Günümüzdeki Durumu' konulu panel gerçekleştirildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı'nın 30'uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla 'Türkiye'de Meyve-Sebze ve Konserve Sanayisinin Genel Durumu ve İlimizin Sektöre Katkısının Geçmişteki ve Günümüzdeki Durumu' konulu panel gerçekleştirildi. 

Covid-19 tedbirleri çerçevesinde online olarak gerçekleşen panelin moderatörlüğünü BŞEÜ Öğretim Üyesi Mesut Kaplan yaptı. Panele; Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Üzümcü, Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Aziz Ekşi, SALKONDER (Salça, dondurulmuş ve konserve gıda sanayicileri derneği) Genel Koordinatörü Ahmet Özmumcu ile Eski BİLKON Konserve Fabrikası Müdürü Ferruh Erdovan konuşmacı olarak katıldı. 

Panelde, bir dönem Bilecik tarımına önemli hizmetler sunan BİLKON konserve fabrikasının sektöre olan katkıları ve bugün eksikliğinden doğan olumsuzluklar konuşuldu. BİLKON benzeri bir işletmenin yeniden Bilecik'e kazandırılması gerektiğine vurgu yapılarak komşu illerin kalkınma ajanslarıyla beraber yeni yol haritalarının belirlenebileceği görüşü ortaya çıktı. Meyve ve sebze ürünlerinin üretiminden işlenmesine kadarki süreçte rol alacak bu tür iktisadi işletmelerin üretim, işleme ve pazarlama üçlemesinde üstlendiği misyonunn önemine dikkat çekildi. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4710 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.