YENİ DÖNEM BAŞLIYOR!

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR!

Vali Tahir Büyükakın, kamu kurum ve kuruluş amirlerine’ Yeni Yönetim Modeli Bağlamında Kamu Hizmetlerinde Kalite ve Etkinlik’ eğitimi verdi.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen eğitime, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı.

Vali Tahir Büyükakın, burada yaptığı sunumda, yeni yönetim modelinin misyon ve vizyonuna ilişkin bilgiler aktardı. Akademisyen kimliğini ön plana çıkaran Vali Büyükakın deyim yerindeyse 1 saat 15 dakika süren bir ders anlattı.

yeni-donem-basliyor2.jpg

Aktardığı yeni yönetim modelinin resmi yazı ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarına tebliğ edileceğini ifade eden Büyükakın, “Varlık sebebimiz millet, nihai amacımız ise milletin memnuniyetidir” cümleleriyle meseleyi özetledi.

Vali Büyükakın, gelişen dünyada neden yeni bir yönetim modeline ihtiyaç duyulduğundan bahsederek başladığı sunumunu yeni yönetim modelinin içinde barındırdığı yenilik ve gelişmeleri anlatarak sürdürdü.

Dikey, merkezi ve hiyerarşik yönetim modelinin yeni dünya düzeninde uygun olmadığını kaydeden Vali Büyükakın, sunumunu şu sözlerle devam ettirdi:

“Yeni dünya düzeni artık organizasyonların aşağıdan yukarıya doğru olmasını gerektiriyor. Mikro liderlere ihtiyaç var, koordinasyon toplantıları ile bir yere varamazsınız. Akla değer, proje bazlı, katılımcı bir anlayış olmalı. Hizmetlerin odağında vatandaşın memnuniyeti olacak. Doğru işi yapmak, işi doğru yapmak ve tam zamanında yapmak gerekiyor. Bakış açısı değişmeden sonuç değişmez, bakış açıcını ve kafaları değiştirmek gerekiyor. Teras açıdan bakabilmeli, bütüncül bir vizyon olmalı.

yeni-donem-basliyor3.jpg

Vizyonumuz; vatandaş memnuniyetine odaklı, esnek, hızlı, ekonomik ve verimli; hizmet kalitesini sürekli yükselten, katılımcı, şeffaf ve hesap veren, ulusal ve uluslararası ölçekte öncü ve model bir yönetim olacağız.

Misyonumuz; katılımcı bir yaklaşımla ve hizmet süreçlerini sürekli iyileştirerek, varlık sebebimiz olan vatandaşa en kaliteli hizmeti sunmaktır.

Yapılacaklar ise bütüncül bir vizyon geliştirilmesine liderlik edilecek. Disiplinler arası çalışma kültürüne liderlik edilecek. Karar alma süreçlerine katılımın arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılacak. Hizmet süreçlerini sürekli iyileştirmeye dönük çalışmalar yapılacak” ifadelerini kullandı.

yeni-donem-basliyor4.jpg

  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2533 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum