YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA MEHTERLİ AÇILIŞ

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA MEHTERLİ AÇILIŞ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı açılışı münasebetiyle kutlama programı düzenlendi. Alışılagelmişin dışında hazırlanan kutlama programı büyük beğeni topladı. Okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencileri Mehter Takımı eşliğinde sınıflarına girdi. Öğrencilerden kurulan Söğüt İmam Hatip Mehter Takımı’nın verdiği konser davetlilerden tam not aldı. Mehter eşliğinde gerçekleşen açılış programı takdirle karşılandı. 

Açılış programına katılan bazo veliler, yeni formatta gerçekleşen açılış programının kendilerini oldukça memnun ettiğini belirterek, “Ecdad yadigarı topraklarda ilk kez okula başlayan çocuklarımızın Mehter Takımı ile karşılanması bizleri çok memnun etti. Çocuklarımızın Mehter Takımı eşliğinde okulla tanışmaları milli ve manevi değerlerimizi idrak etme konusunda faydalı olacaktır” dedi. 

0-001.jpg

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlköğretim Haftası kutlama programı gerçekleştirildi. Kozabirlik İlkokulu’nda gerçekleştirilen programa Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, bazı daire müdürleri ve STK temsilcileri ile veliler katıldı. 

SÖĞÜT İMAM GATİP MEHTER TAKIMI KONSER VERDİ

Program, Söğüt İmam Hatip Mehter Takımı’nın konseri ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. Programın açılış konuşması Kozabirlik İlkokulu Müdürü Mustafa Candan tarafından yapıldı. 

‘İLERİ, DAİMA İLERİ…’ 

Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlar getirmesini dileyerek İlköğretim Haftası’nın milli birlik ve beraberliğe, milli ahlak ve terbiyeye giden yolun başlangıcı olduğunu söyledi. Eğitim camiasının ‘İleri, daima ileri’ parolasıyla çalışmalarını gerçekleştireceğini ifade eden Müdür Durmuş şöyle devam etti:

1-377.jpg

‘OKULLARIMIZ BAYRAM YERİNE DÖNDÜ’

“Günlerdir boş kalan okullarımızın bahçesi tazelik ve zindelik ile oldu. İlköğretim Haftası ile can bulan okullarımız neşelendi ve bayram yerine döndü. Eğitim camiası olarak bizlere büyük sorumluluk düşmekte. İlköğretim meşalesi demek Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Vatan millet ve bayrak sevgisi’ demek. İlköğretim meselesi bir millet için bağımsızlık ve varolma meselesidir. Bu sevgi ile eğitim-öğretim yılının başarıları beraberinde getireceğine inancımız sonsuzdur. İlköğretim Atatürk’ün dediği gibi Cumhuriyet’in temelidir. 

‘MEDENİYET MEŞAKESİNİN YAKILDIĞI GÜNDÜR’

2-373.jpg

Milli birlik ve beraberliğe, milli ahlak ve terbiyeye giden yolun güvenle başlangıcıdır. İlköğretim Haftası, geleceğin güvencesi, barış dünyasının çiçekleri, hepimizin onuru olan öğrencilerin sevinç ve onur günüdür. Medeniyet meşalesinin yakıldığı gündür. Parolamız ‘İleri, daima ileri’ olacaktır. Bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyorum” dedi.

VALİ, GÜNEŞ ALTINDAKİ ÇOCUKLARA MÜDAHALE ETTİ

Son olarak konuşmak için kürsüye gelen Vali Tahir Büyükakın program süresince güneşin altında kalan öğrencilere seslendi. Öğrencilere ‘Güneşin altında rahat mısınız, terliyor musunuz?’ diye soran Vali Büyükakın öğrencilerden ‘Terliyoruz’ cevabını aldı. Vali Büyükakın, bu diyalogun üzerine öğretmenlerden çocukların gölgeye alınmasını istedi. 

‘EĞİTİM-ÖĞRETİM MEVZUMUZ KURTULUŞ MEVZUSUDUR’

Güneş altındaki öğrencilerin gölge bir alana götürülmesinden sonra konuşmasına başlayan Vali Tahir Büyükakın, eğitim-öğretim meselesinin bir ülkenin kurtuluş mevzusu olduğuna dikkat çekti. Açılıştaki coşkunun önümüzdeki günlerde devam etmesini dileyen Vali Büyükakın’ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

3-278.jpg

“Kurtuluş Savaşı yılları bitmişti ve Mustafa Kemal Atatürk yeni bir Türkiye kuruyordu. Söylediği ilk şey ‘Asıl kurtuluş, cehaletten kurtuluş’ olmuştur. Bizim eğitimle-öğretimle olan mevzumuz aslında bir kurtuluş mevzusudur. Çünkü bir ülkeyi kalkındırmak, güçlendirmek, dünya ülkeleri arasında güçlü bir ülke yapmak istiyorsak yapmamız gereken en önemli şey o ülkeyi bağımsız kafalara sahip, gerçekten iyi eğitim almış, dünya standartlarında eğitim görmüş insanlar yetiştirmektir. 

‘DÜNYANIN İLK SIRALARINDA GELMESİ LAZIM’

İlk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensupları olarak okumuşluk kapasitemizin dünyanın ilk sıralarında gelmesi lazım. Bu nedenle bizler elimizden gelen her şeyi yaparak çocuklarımızın koşullarını iyileştirmeye, onları daha iyi koşullarda eğitim almaları için geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. 

Şu anda okullarımızdaki derslik kapasitelerimiz açısından bakıldığında son 15 yılda çok ileri seviyelere gelinmiş vaziyette. FATİH projesi ile bilgisayarlı tahtalarımızda öğrencilerimizin eğitim koşullarını çok ileri seviyelere çıkartmış bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte de her yıl bir adım daha yukarı giderek çocuklarımızın daha iyi eğitim almalarını sağlayacağız. Dünya ligindeki büyük ülkeler arasındaki yerimizi eğitime yaptığımız büyük yatırımlarla alacağız” ifadelerini kullandı. 

4-093.jpg

Konuşmaların ardından Kozabirlik İlkokulu keman kursu öğrencileri tarafından keman dinletisi gerçekleştirildi. Şiirlerin okunmasıyla devam eden programda 4. sınıf öğrencileri tarafından 1. sınıf öğrencilerine ‘Hoş geldiniz’ çiçeği verildi. İlk ders zilinin çalmasıyla birlikte öğrenciler sınıflarındaki yerlerini aldı. 

Vali Tahir Büyükakın ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek balon hediye etti. 

5-013.jpg6-004.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2828 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum