YENİ MEYDANIN İSMİ BELLİ OLDU

YENİ MEYDANIN İSMİ BELLİ OLDU

Seven Çarşısı'nın yıkıldığı alana yapılacak yeni meydana '15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı' ismi verildi. Karar, Belediye Meclisi'nde oybirliği ile alındı.

Bilecik Belediye Meclisi, Ağustos ayında yaptığı iznin ardından Eylül ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda 3 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilk kez toplanan Belediye Meclisi, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri'ni anmadan geçmedi. Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümüne denk gelen toplantıda Kurtuluş  ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra AK Parti Belediye Meclis Üyesi Şadan Turhan tarafından Kur'an-ı Kerim okunarak şehitlerimize dua edildi.

Toplantının ilk gündem maddesinde Bilecik Belediyesi buz pistinin 10 yıllığına kiralanması oybirliği ile kabul edildi. Ardından imar konuları görüşülerek karara bağlandı.

Son olarak Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın teklifi üzerine gündeme alınan Seven Çarşısı'nın yıkıldığı alanda oluşturulacak yeni meydana '15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı' ismi verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Toplantının son bölümünde söz alan MHP Meclis Üyesi Soner Olgun ile CHP Meclis Üyesi Seyfi Özgen, alınan kararın hayırlı olması temennilerinde bulundu.

yeni-meydan2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3799 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum