YENİ TOHUMLAR DENENECEK

YENİ TOHUMLAR DENENECEK

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Bilecik TSO'nun birlikte gerçekleştirdiği proje kapsamında; Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen Çetinel, Müfitbey, Reis 1 ve ES 26 buğday çeşitlerinin ilimizde ilk kez ekimi yapılacak. 

8 köyde 11 çiftçi ile 110 dekar alanda 2 bin 700 kilogram tohum ekilerek demonstrasyon çalışması yapılacak. 

Bu bağlamda, denenecek yeni tohumlarla ilgili Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde dağıtım töreni düzenlendi. 

Törene, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Bilecik TSO Başkanı Şükrü Keskin, İŞKUR İl Müdürü Ayhan Tozan ile TSO yönetiminden bazı isimler ve çiftçiler katıldı. 

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, burada yaptığı konuşmada, ilimizde 311.114 dekar buğday ekimi yapıldığını ve toplamda 68.019 ton üretim gerçekleştiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"İl Müdürlüğümüz ve Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile buğday ekili alanlardan daha fazla verim elde edebilmek, ilimiz iklim şartlarına uygun olup olmadığını görmek amacıyla demonstrasyon çalışması yapılacaktır. Bu amaçla Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen Çetinel, Müfitbey, Reis 1 ve ES 26 çeşitlerinin İlimizde ilk kez ekimi yapılacaktır. 

Bu demonstrasyonun amacı yerli çeşitlerimizin İlimiz iklim şartlarına uygun olup olmadığını görmek ve birim alanda kaliteli ve daha fazla verim elde etmektir. Toplam 8 köyümüzde 11 çiftçimizle 110 da alanda 2.700 kg tohumla demonstrasyon çalışması gerçekleştirilecektir.

Bu projede bize destek sağlayan başta TSO Başkanımız Şükrü Keskin olmak üzere oda yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.

yeni-tohumlar-denenecek2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2367 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.