YENİ VALİ BÜYÜKAKIN KİMDİR?

YENİ VALİ BÜYÜKAKIN KİMDİR?

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre; 41 ilin valisi değişti, 12 ilçenin kaymakamı vali olarak atandı.

Bilecik Valisi Süleyman Elban Ağrı Valiliği'ne atanırken, ilimiz valilik görevine ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın atandı.

TAHİR BÜYÜKAKIN KİMDİR?

1969 yılında Kocaeli´nde doğdu ilk,orta ve lise eğitimini sırasıyla, Derince Turgut Reis İlkokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi ve İzmit  Endüstri Meslek Lisesi´nde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü´nden 1992 yılında mezun olduktan sonra, 1993 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü´nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı.

Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını sırasıyla 1995 ve 2001 yıllarında İstanbul Üniversitesi´nde tamamladı. 2002 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Anabilim Dalı Yrd. Doçent kadrosuna atandı. 2007 yılında bölüm başkan yardımcılığı görevine getirildi.

Makro iktisat bilim alanındaki çalışmaları ile 2013 yılında doçent ünvanını alan Büyükakın'ın ekonomik krizler ve istikrar politikaları alanında da çalışmaları vardır. 

2014 yılında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik Görevi'ne atanan Büyükakın son olarak yayımlanan Valiler karanamesiyle Bilecik Valisi oldu. 

İyi derecede İngilizce bilen Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Yrd. Doç. Dr. Figen Büyükakın ile evli ve üç çocuğu bulunmaktadır.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 11489 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum