Yeniden Refah Partisi ‘İdam’ istedi!

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cafer Arslanboğa, iktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını desteklerken, kadına şiddete karşı idam talebinde bulundu.

Yeniden Refah Partisi Bilecik İl Başkanı Cafer Arslanboğa, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cafer Arslanboğa, gazetemize yaptığı açıklamada, Yeniden Refah Partisi’nin kurulduğu günden bu yana sözleşmeye karşı olduğunu ve bu konuda mücadele verdiklerini söyledi. Alınan karardan ötürü memnuniyetini dile getiren Cafer Arslanboğa, kadına şiddete karşı caydırıcı sert yasalar çıkarılması gerektiğini ifade etti. Arslanboğa, kadına şiddet ve kadın cinayetlerine ilişkin idam cezasının gelmesini istedi.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ahmet Meşe’nin sorularını yanıtlayan Cafer Arslanboğa, Yeniden Refah Partisi’nin milletin hayrına olan işlerde destek ve itici güç olmaya devam edeceğini ancak, yanlış olduğunu düşündükleri konularda ise eleştirmekten geri durmayacaklarını bildirdi.

Arslanboğa, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin değerlendirmelerinde, şu ifadelere yer verdi:

“Yeniden Refah Partisi olarak kurulduğumuz günden bu yana iktidarın hayırlı işlerine her zaman destek vereceğimizi, yanlış kararlarla ilgili ise karşılarında olacaklarını söylemiştik. Bu karar güzel oldu kendilerinden Allah razı olsun.

‘ARSLANBOĞA’DAN İDAM TALEBİ’

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili toplumumuzun sıkıntıları vardı. Gidişat daha da kötüye gitmeden isabetli bir karar alındı. Bazı kesimler özellikle sol kanat sözleşmeden çekilmenin Türkiye için büyük bir sıkıntı olduğunu söylüyor ama bizlere göre İstanbul Sözleşmesi toplumu infiale götürüyordu. Bundan sonra kadına şiddet, kadın cinayetleri gibi konularda TBMM var ve bunlarla ilgili kanunlar çıkartılmalı. Hatta ben daha da ileriye götürüyorum ve idam kararı çıkartılması gerektiğini söylüyorum. Tayyip beyin FETÖ ile ilgili meclis idam kararı alırsa onaylarım demişti. Bu konuda da caydırıcılığı olması açısından böyle bir karar alınabilir.

Bizim ailemizin çekirdeğini anne ve babalar oluşturur. Biz efendimizin yolundan gitmeye çalışıyoruz. Müslüman, yürüyen Kur’an olmalı, yaşantısı ile ahlakıyla bunu göstermeli. Dolayısıyla alınan karar İslam’a katkı sağlamıştır.

‘AYASOFYA ve İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE KATKIMIZ BÜYÜKTÜR’

Hayırlı bir işi biz yapsakta yapmasakta önemli olan hayırlı işin olmasıdır. Dolayısıyla Ayasofya’nın açılması, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi hayırlı işlerdir. 1974 senesinde Erbakan Hocamız Ecevit’in karşı çıkmasına rağmen Kıbrıs Harekatı’nı gerçekleştirdi. Bu başarı Ecevit’e mal edildi ama çoğu insan Erbakan hocamızın fonksiyonunu bilmiyor. Erbakan hocamız ise kendilerinin mevki makamla dertlerinin olmadığını önemli olan hayırlı işin yapılmış olması olduğunu söylemiştir. Biz en başından beri Ayasofya’nın açılmasını istemişizdir ve katkımız büyüktür. Yine İstanbul Sözleşmesi’ne karşı 2 yıldır sıkıntıları dile getiriyorduk ve alınan karardan memnunuz.

Bundan sonraki süreçte bizim hazırladığımız bir ekonomi kitabı var ve genel başkanımız bir televizyon programında bu kitabı Tayyip beye vermek istediğini söylemiştir. Sunucu ise sizde iktidara gelmek istiyorsunuz niye veriyorsunuz şeklinde yaklaşmıştır. Genel başkanımız ise ‘Hayırlı bir işi ben yapsam ne olur Tayyip bey yapsa ne olur’ demiş ve önemli olanın hayırlı işin yapılması olduğunu ifade etmiştir. Şahıslar önemli değildir, memlekete kim hizmet ediyorsa Allah onlardan razı olsun. Hayırlı işlerin sayısını artırmak lazım.

Yeniden Refah Partisi siyasete girdiği günden bu yana çok şeye katkısı olmuştur ve bundan sonrada olmaya devam edecektir.”

cafer-arslanboga1.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2677 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum