YENİKÖY'DE YARALAR SARILACAK!

YENİKÖY'DE YARALAR SARILACAK!

İlimizde etkili olan sağanak yağışların ardından Yeniköy’de yaşanan afetin yaraları sarılacak.

Tarım ve Orman İl Müdürü Cemettin Yoldaş, tarım arazilerinin ciddi zarar gördüğü Yeniköy’e giderek üreticilerle bir araya geldi. Müdür Yoldaş ve beraberindeki heyet arazide incelemelerde bulundu.

Hızlı bir şekilde hasar tespit çalışmalarının başladığını ve çiftçilerin mağduriyetini giderilmesi için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Yoldaş, çiftçilere tavsiyelerde bulundu.

yenikoyde-yaralar-sarilacak2.jpg

Müdür Yoldaş, Yeniköy’deki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Yağışların olduğu andan bu yana zarar gören köylerde il ve ilçe müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalara başladılar. Çiftçilerimizin hasar kayıtları için başvurularını alan arkadaşlarımız zarar gören tarlaları dolaşarak hasar tespit çalışmalarında bulunuyorlar. Çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için gerekli tüm girişimlere başlamış bulunmaktayız.

Özellikle can ve mal kaybının yaşanmaması için tüm üreticilerimiz yıldırım düşmesi, sel ve su baskını tehlikelerine karşın mümkün oldukça dikkatli olmalılar. Bakanlığımızın ve il müdürlüğümüzün internet sitesi ile meteoroloji ve AFAD müdürlüğünün yaptığı uyarıları dikkate almaları önem arz etmektedir.

yenikoyde-yaralar-sarilacak3.jpg

İlimizde meydana gelen dolu ve şiddetli yağışların zararından etkilenerek mağdur olan tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2789 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.