Yenipazar'da Eğitim Krizi

Yenipazar'da Eğitim Krizi

Yenipazar Atatürk Ortaokulu'ndaki veliler, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı ilk döneminde Türkçe ve Matematik derslerinde yaşanan öğretmen eksikliği konusunda endişe duyuyor.

Yenipazar Atatürk Ortaokulu'ndaki veliler, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı ilk döneminde Türkçe ve Matematik derslerinde yaşanan öğretmen eksikliği konusunda endişe duyuyor.

İdialara göre, veliler, atama ile öğretmen gelmemesi ve ilçe dışından geçici olarak görevlendirilen öğretmenlerin 2. yarıyılda dersleri bırakmaları nedeniyle ana branşlarda kalıcı bir öğretmen açığının ortaya çıktığını belirtiyor.
Bu sorunun kalıcı bir çözüme kavuşturulması amacıyla veliler, hazırladıkları dilekçeleri Yenipazar Kaymakamlığı'na sunarak yetkililerden destek bekliyor. Veliler, eğitim standartlarını artırmak ve öğrencilere daha iyi bir öğrenme deneyimi sağlamak için çaba sarf ettiklerini belirtti.

67807ab8-78c6-451f-8314-cc8540c1d94a.jpg

Belediye Başkanı İlhan Özden ile yapılan görüşmede, veliler sorunlarını detaylı bir şekilde açıklarken, eğitim kalitesinin yükseltilmesi adına çözüm önerileri talep etti. Belediye başkanı, velilerin endişelerini anlayışla karşılayarak, sorunların çözümü için gerekli adımların atılacağını belirtti. Yapılan bu ziyaretler, velilerin çocukları için daha iyi bir eğitim ortamı sağlanması konusundaki kararlılığını vurguluyor.

2d04390e-f7be-4ed6-9c42-a629879cbb93.jpg

Veliler konu ile ilgili yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandılar; "İlçemizde bulunan okullarda genelde her yıl yaşanan sorunların başında öğretmen açığı sorunu ile karşı karşıya kalmaktayız. İlçemizin nüfus olarak küçük ve Bilecik il merkezine en uzak konumu nedeniyle öğretmenler için tercih nedeni olmaması, aynı şekilde ders karşılığı görevlendirecek Öğretmenlerin de ilçe dışından gelmesi ve belli bir süre sonra ikametlerine yakın bölgelerde iş bulmaları neticesinde işi bırakması ile bu sorun devamlı olarak nüksetmektedir.
Bu nedenlerle Öğrencilerin dersleri boş geçmekte veya branş dışı öğretmenler ile eğitim verilmeye çalışılmaktadır. Özellikle ana derslerin bu şekilde verilmeye çalışılması öğrencilerimizin başarısını olumsuz yönde etkilemektedir.

ca0226bf-9e2e-4ff3-8d95-bc7644dc324f.jpg

“Eğitim hakkı” temel ve eşit sunulması gereken anayasal bir haktır. Bu eşitlikten faydalanmak istiyoruz. Bilecik merkez ve büyük ilçelerde her ne şekilde olsa öğretmen bulmak daha kolay İlçemize geçici öğretmen temininde bile her dönem problem yaşıyoruz. Bunun için ilçemize ilk atama ile gelecek öğretmenlerin gönderilmesi bu problemi giderecektir. Bunun için başta Kaymakamımız Sayın Rümeysa Sena Kurt ve Belediye Başkanımız Sayın İlhan Özden’den sorunlarımız çözümü konusunda beklentimiz büyüktür"

İlgili Haberler

Bu haber toplam 683 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum