YENİŞEHİR YOLU ÇALIŞMALARI HIZLANACAK

YENİŞEHİR YOLU ÇALIŞMALARI HIZLANACAK

2016 yılının son il koordinasyon kurulu toplantısına katılan Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Murat Olgun Armutlu, Bilecik-Yenişehir yolundaki çalışmaların hız kazanacağını söyledi. Yoldaki çalışmaların hem Bilecik hem de Yenişehir tarafından devam ettiğini aktaran Armutlu, lojistik çalışmaların tamamlanmasıyla sürecin daha da hızlı ilerleyeceğini ifade etti. 

Vali Süleyman Elban'da Bien Seramik karşısında gerçekleştirilen köprülü kavşak çalışmasından dolayı ulaşımın 2. OSB içerisinden sağlandığını anımsatarak, kavşağın tamamlanması beklenmeden Bilecik-Osmaneli güzergahının ulaşıma açılmasını teklif etti. Bunun üzerine Bölge Müdür Yardımcısı Armutlu,"İlk hedefimiz Bilecik-İstanbul bağlantısını açmak" şeklinde konuştu. 

2016 yılının son il koordinasyon kurulu toplantısı, Vali Süleyman Elban başkanlığında İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Toplantının açılışında konuşan Vali Elban, 2016 yılı içerisinde ilimizde 814 projenin uygulandığını ve bu projeler için toplamda 1 milyar 223 milyon TL ödenek bulunduğunu dile getirdi. 251 projenin tamamlandığını, 259'unda ise çalışmaların devam ettiğini anlatan Vali Elban,"29 proje ihale aşamasında. 275'ine ise henüz başlanmadı" dedi. 

Vali Elban'ın açılış konuşmasının ardından ilimizdeki yatırımcı kuruluşların temsilcileri tarafından sunumlar gerçekleştirildi. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Işık, üniversitemizde 2016 yılı içerisinde 6 farklı alanda çalışma gerçekleştirildiğini kaydetti. 19 milyon TL'lik derslik ve merkezi birim projesi kapsamında yer alan inşaat işlerinin tamamlandığını belirten Işık, çevre düzenleme çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi. 

YENİŞEHİR YOLU ÇALIŞMALARI HIZLANACAK

yenisehir-yolu-calismalari-hizlanacak-(2).jpg

Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Murat Olgun Armutlu, Bilecik-Yenişehir yolundaki çalışmaların hız kazanacağını söyledi. Yoldaki çalışmaların hem Bilecik hem de Yenişehir tarafından devam ettiğini aktaran Armutlu, lojistik çalışmaların tamamlanmasıyla sürecin daha da hızlı ilerleyeceğini ifade etti. 

Toplantının devamında sırasıyla Devlet Su İşleri, Devlet Demir Yolları, Yüksek Hızlı Tren, İller Bankası, Vakıflar, Orman ve Su İşleri bölge müdürlükleri sunumlarını gerçekleştirdi. 

Toplantı, il müdürlüklerinin kısa bilgiler vermesinin ardından sona erdi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3484 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum