YENİŞEHİR YOLUNDA SICAK GELİŞME

YENİŞEHİR YOLUNDA SICAK GELİŞME

Yenişehir ile Bilecik arasında 30 kilometrelik yol için 2014 yılında yapılan ihaleye itiraz edilmesiyle yarım kalan çalışmalar, hukuki sürecin tamamlanmasıyla yeniden başladı. Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yapım işini üstlenen müteahhit firmanın şantiye kurma çalışmalarına başladığını bildirdi.
Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenişehir Bilecik arasındaki yol için Karayolları Genel Müdürlüğü’nün açtığı ihaleye bir dizi itiraz olduğunu hatırlattı. Hukuki süreç başlayınca 8 kilometrelik bölümü bitirilen yolda çalışmalarının yarım kaldığını belirten Şahin, “Süreç bu yıl Şubat ayı sonunda bitti ve Mart ayı başında da yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı” dedi.
Çalışmalara Yenişehir’den başlanacağını söyleyen Şahin, “Öncelikle Yenişehir Kuzey Çevre Yolu’nda 4 kilometre gidiş, 4 kilometre geliş olmak üzere toplam 8 kilometre olan bölümün yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. 30 kilometrelik diğer kısımda da yarım kalan 22 kilometre ve Bilecik bağlantı köprülü kavşağının da 2 yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor” dedi.
Milletvekili Hüseyin Şahin, yolun bitmesiyle birlikte Osmanlı’nın ilk başkenti olan Bilecik ile 2. Başkenti Bursa’nın birbirlerine daha da yakınlaşacağını söyledi. Şahin, “Yol Bilecik’i limana yaklaştırırken Bursa’yı da ulusal demir yoluna yaklaştırmış olacak. Yeni yol turizm ve kültürel kalkınmaya da olumlu etki yapacak” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2312 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum