YERLİ KOBRA BEĞENİ TOPLADI
Söğüt ilçesinde, Jandarma Ulaştırma Eğitim Tabur Komutanlığında görevli 1994/1 tertip bin 408 acemi er düzenlenen törende yemin etti.
Ertuğrulgazi tören alanında gerçekleştirilen törene Kaymakam Mitat Gözen, Jandarma Ulaştırma Eğitim Taburu ve Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Mehmet Emin Alan, Belediye Başkanı Osman Güneş, Cumhuriyet Mustafa Ekim, daire müdürleri ile asker aileleri katıldı.
Yarbay Alan, törende yaptığı konuşmada, bu yeminin, askerliğe yürekten bağlanış teminatının şeref, bedelinin de gerektiğinde vatan uğrunda ölmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Şanlı Türk bayrağımızla anne, baba ve yakınlarınızın huzurunda, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, namus ve şerefiniz üzerine ant içeceksiniz. Edeceğiniz bu yeminle, Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, bağımsızlığımızın, toprak bütünlüğümüzün, Türkiye Cumhuriyetinin inançlı ve kararlı birer savunucusu olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılacaksınız. Taşıdığınız üniformanın, yüce Türk milletinin şerefinin simgesi olduğunu unutmayınız."
Yaş kütüğüne dönem plaketinin çakılmasıyla devam edilen törende 4 haftalık eğitim boyunca eğitim, atış ve spor dallarında başarılı olanlar ile birliğe ilk katılan erlere ödülleri verildi. Ayrıca, vatani görevlerini Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Tabur Komutanlığında yapan 7 babaya, yine aynı yerde görev yapan oğulları tarafından çeşitli hediyeler verdi.
Jandarma Ulaştırma Eğitim Tabur Komutanlığı Bandosunun marşlar çaldığı yemin töreni, Jandarma Marşı'nın okunması ve tören geçişiyle son bulurken, geçiş esnasında mayına dayanıklı yerli üretim zırhlı muharebe aracı "Kobra" asker ailelerince büyük alkış topladı. (AA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.