YETKİ YİNE EĞİTİM BİR-SEN’ DE

YETKİ YİNE EĞİTİM BİR-SEN’ DE

Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, 15 Mayıs 2016 tarihi itibariyle Eğitim-Bir-Sen’in tekrar yetkili sendika olduğunu açıkladı.

Selöz, üye sayılarını 1255'e çıkarttıklarını ve 23 Mayıs tarihinde imzalanan mutabakatta başta merkez ilçe olmak üzere 7 ilçenin tamamında Eğitim Bir-Sen’in yetkili sendika unvanını bir yıl daha tescillediğini ifade etti.

11111.jpg

Kendilerine en yakın sendikaya 649 üye fark attıklarını belirten Selöz şöyle devam etti:

"23 Mayıs 2016 tarihi itibarı ile Eğitim Bir-Sen olarak Bilecik ve ilçelerinde ezici bir çoğunlukla yetkili sendika olduğumuzu bir kez daha göstermiş olduk. Sendikalı eğitim çalışanlarının yaklaşık yüzde 60’ ı bizi tercih etmiş, üyelerimizin bu güveni omuzlarımızdaki yükü arttırmış ve çalışma azmimizi daha da büyütmüştür. Yetkiyi perçinlememizde büyük pay sahibi olan okul temsilcilerimize, ilçe teşkilatlarımıza, kadın komisyonlarımıza tabii ki şube yönetim kurulu üyelerimize, mücadelemize gönül ve emek veren 1255 kardeşimize teşekkür ediyoruz. İlkeli sendikacılık zemininde istikrarlı büyümeye devam ediyoruz. Eğitim Bir-Sen’in bugün ulaştığı noktada yakalanan başarı tesadüf değildir. Çözüm odaklı ve üyelerimizi merkeze alan eğitim çalışmalarımızla, bu yıl üye sayımızı arttırmaya devam ettik.

'SELAM VERMEKTEN ACİZ OLANLAR KAYBETMİŞTİR'

Eğitim çalışanlarının sıkıntılarıyla ilgilenmeyen, yeni kazanımlar elde etmek için çalışmayan, üyelerinin hak ve menfaatlerini korumaktan, bırakın korumayı üyelerine selam vermekten aciz olanlar kaybetmişlerdir.

Çözüm odaklı değil problem odaklı çalışan, kendi insanıyla ve onun değerleriyle kavgalı sendikalar daima kaybetmeye mahkûmdur. Eğitim Bir-Sen’in sendikacılığında yetkili olmak amaç değil araçtır. Bizim için yetki, emeği-ekmeği yüceltmenin yanında, özelde kamu çalışanlarının, genelde ise; ülkemizin menfaatlerini gözetmektir. Ve bununla birlikte insanlık ailesinin tüm bireylerinin insan onuruna yakışır bir hayat standardına ulaşmasını sağlama adına sadece bir vesiledir. Kamu çalışanlarının haklarını koruma ve geliştirme mücadelemize devam edeceğiz. Yeni anayasanın inşasına dair istek ve kararlılığımız, emek ve ekmek mücadelemiz, tam ve koşulsuz demokrasi yolunda artarak devam edecektir. Ben bu vesile ile Eğitim-Bir-Sen ailesinin tüm fertlerine ayrı ayrı teşekkür ediyor hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2360 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum