YILIN ŞOFÖRLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

YILIN ŞOFÖRLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Karayolu Trafik Güvenliği Haftasının açılış tören programı gerçekleşti. 11 Mayıs Çarşamba günü Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen program saat:10:00'da başladı.
Programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, bazı il müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile emniyet mensupları ve ana sınıfı öğrencileri katıldı.

1-055.jpg
Vali Yardımcısı ve İl Trafik Komisyonu Başkanı Mehmet Taşdöğen'in Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla başlayan program daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla sürdü. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı da Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen yaptı. 
Vali Yardımcısı Taşdöğen, 2015 yılında ilimiz genelinde 592 trafik kazasında 19 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini 1047 vatandaşımızın da yaralandığını ifade ederek şunları dile getirdi: "Karayolu trafik kazaları dünya çapında ölüm, yaralanma ve sakatlanma nedenleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Her yıl dünya genelinde trafik kazaları sonucunda yaklaşık 1 milyon 300 bin insan hayatını kaybetmekte, 50 milyondan fazla insan yaralanmakta ve 500 milyar doların üzerinde ekonomik kayıp meydana gelmektedir. 
Ülkemizde 2015 yılı sonu itibariyle 25 milyon 972 bin 519 sürücü, 19 milyon 994 bin 472 adette kayıtlı araç bulunmaktadır. Her yıl yaklaşık 1 milyon yeni sürücüyle yine 1 milyon civarında yeni araç trafiğe çıkmaktadır. Bu artışlara paralel olarak başta ulaşım alt yapısı olmak üzere denetim ve sağlık imkanlarının arttırılması da kaçınılmaz olmaktadır. 
İlimizde 2015 yılı sonu itibariyle toplamda 6 bin 778 araç ve 96 bin 124 adet sürücü belgesi bulunan vatandaşımız bulunmaktadır. 2014 ve 2015 yılları kıyaslandığında tescilli araç sayısının %6'dı, sürücü belgesi sayısının ise %5 artış gösterdiği tespit edilmiştir. Ülkemiz genelinde araç sayısına düşen kişi sayısı 4 iken, ilimizde bu rakam 3 civarında görülmektedir. 
İlimizin önemli bir ulaşım noktasında bulunmasına ve araç sayısına bağlı olarak 2015 yılında ilimiz genelinde meydana gelen 592 trafik kazasında 19 vatandaşımız hayatıjnı kaybetmiş, 1047 vatandaşımız yaralanmıştır." dedi. 

2-049.jpg
Taşdöğen'in konuşmasının ardından "Trafik ve Trafik Güvenliği" alanında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından ise trafikte gerek araç kullanmada gerekse örnek davranışlar sergilemede emsallerine göre farklı olduklarını hissettiren dört sürücüye onur belgeleri verildi. 
Bilecik Belediyesi tarafından yılın sürücü Reşan Esen seçildi. Jandarma Komutanlığı tarafından ise yılın sürücüsü Jandarma Uzman Çavuş Erhan Tanış, Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından ise yılın sürücüsü Sabri Erarslan seçildi. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ise yılın sürücüsü Polis Memuru Ahmet Kılıç seçilirken, belgelerini protokol üyeleri takdim etti. 

3-030.jpg
Yılın sürücülerine belgelerinin verilmesinin ardından trafik stantlarının açılışı gerçekleşti. Vali Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindekiler stantları tek te gezerek yetkililerden bilgi aldı. Stant gezisinin ardından Cumhuriyet meydanındaki törenler ikramın ardından sona erdi.

4-016.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1851 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.