YİNE AYNI TABLO

YİNE AYNI TABLO

Bilecik'te günlerdir aniden bastıran ve etkili olan sağanak yağış nedeniyle kentin cadde ve sokakları göle dönerken, 5 gün içinde 3’üncü kez aynı evi su bastı.

İsmet Paşa Mahallesinde, araçların hız yapmalarını engellemek amacıyla asfalt malzemesiyle yapılan hız kesici kasis yağan su suların aşağı doğru akmamasına neden olurken, burada biriken sular ise bir evi bastı. Bunun üzerine Bilecik Belediyesine bağlı ekipler bu alanda çalışmalar yaparak, yağacak yağmurlara karşı önlemler aldı. Dün tekrar yağan yağmur sonrası sular sitenin duvarından şelale şeklinde akmaya başlayarak apartmanın zemin katında oturan Ergün Uslu’ya ait evi tekrar bastı. Sel suları sonrası site alanının suyla dolmasıyla site sakinlerinin zor anlar yaşamasına neden olurken, Ergün Uslu’ya ait ev, 5 gün içinde 3’üncü kez sular altında kaldı.

“Yol yeniden kazılarak, yağmur suyu borusu tamir edilecek”

Olay mahalline gelen Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, belediye görevlilerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Can, “Yapılan değerlendirme sonrası yol altında döşenen yağmur borusunun zarar görmesinden dolayı sel sularının sitenin bahçesine akmış. Gerekli talimatları verdim. Yol yeniden kazılarak, yağmur suyu borusu tamir edilecek” dedi.

yine-ayni-tablo2.jpg

“Belediye hiçbir vatandaşı mağdur etmez”

Daha sonra evini su basan Ergün Uslu ile görüşen Nihat Can , “Mağdur arkadaşımıza yardımcı olacağız. Belediyeye benim yanıma gelsin. Zararını karşılayacağız. Belediye hiçbir vatandaşı mağdur etmez. Gereken neyse yapılacak” dedi. 

Site alanına gelen belediye ekipleri yağmur suyu ile dolan yerleri vidanjör aracı ile tahliye etti. Yağmur dindikten sonra belediye ekipleri yolda kazı çalışma başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2976 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum