Yine Bilecik Belediyesi Yine usulsüzlük iddiası!

Yine Bilecik Belediyesi Yine usulsüzlük iddiası!

Bilecik Belediyesi’nde usulsüzlük iddialarının ardı arkası kesilmiyor.

Göreve geldiği günden bu yana adı skandallarla ve usulsüzlüklerle anılmaya devam eden CHP’li Bilecik Belediyesi yine bir usulsüzlük iddiası ile gündeme geldi. Olumsuz haberler ve kötü imajı ile ulusal basında kendine adeta yer edinen Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik’in adının bir kez daha ulusal basında kötü anılmasına sebep oldu. 

Sabah Gazetesi’nde yer alan iddiaya göre, Bilecik ile İstanbul arasında usulsüz ihale ağı kurduğu iddia edilen Semih Şahin yandaş bir firmaya iki kez usulsüz şekilde ihale teslim etti. Haberde, Semih Şahin’in can ve mal kaybı gibi acil durum içeren haller dışında pazarlık usulü ihalelerin yapılamayacağını bildiği halde yağmur suyu boru hattı yapım işini, İstanbul’da yandaş bir firmaya verdiğine dikkat çekildi.  

bilecik-belediyesi.jpg

5 MİLYONLUK BALLI İHALE

Bilecik Belediye Meclisi Denetim Komisyonu raporuna atıfta bulunulan haberin devamında, söz konusu yağmur suyu boru hattı yapım işini, başka firmalardan hiç birine haber verilmeden ve apar topar pazarlık usulü ile yapılan ihalenin 5 Milyon 789 Bin TL bedel ile İstanbul'daki yandaş firmaya verilmesinin kanun ve yasalara aykırı olduğu vurgulandı.

2 AY ARAYLA AYNI FİRMAYA İKİNCİ İHALE

İstanbul Çekmeköy merkezli Rem Peyzaj İnşaat firmasına 13 Nisan 2020 günü yapılan sözleşmeyle Yağmur suyu boru hattı ihalesinin yaklaşık 6 Milyon TL ile verilmesinden sadece 2 ay sonra, 1 Haziran 2020 tarihinde "Saha İşleri" adı altında çevre düzenlemelerini içeren bir ihalenin daha verildiği ortaya çıktı. Ayrıca aynı firmaya İstanbul'da da ihaleler verildiği anlaşıldı.

KOMİSYON ÜYELERİNDEN İHALEYE İTİRAZ

Denetlemeyi gerçekleştiren Denetleme komisyonu üyeleri AK Parti Belediye Meclis üyesi Çetin Kaya ve MHP Belediye Meclis Üyesi Salt'ın, tespit ettikleri pazarlık usulü ile adrese teslim usulsüz ihaleye itiraz edecekleri öğrenildi. 

bilecik-belediyesi1.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2782 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum