YİNE BİRİNCİ OLDULAR

YİNE BİRİNCİ OLDULAR

Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robot Kulübü  “BARBAROS” isimli robot ile bu yıl düzenlenen 10. Uluslararası Robot Yarışmasında “Mini Sumo Robot” kategorisinde 430 mini sumo robotun arasından Türkiye 1.si oldu.

Geçen yıl Mini Sumo kategorisinde 1. 2. ve 3. olarak aynı yarışmada tüm dereceleri alma rekoru kıran okulumuz bu yılda birinci olarak robot yarışması tarihinde ilk kez üst üste 3 yarışmada birinci olarak, bu alanda marka okul olduğunu ispatladı.

1-069.jpg

 “Gaziantep Belkıs-Zeugma” konulu 10. Uluslararası Robot Yarışması düzenlendi. Gaziantep'te gerçekleşen yarışmaya 294 ortaöğretim kurumundan bin 389 robot, 53 üniversiteden 220 robot olmak üzere 347 okul ve kurumdan bin 609 robot ile bin 962 öğrenci ve danışman öğretmenin başvuruda bulundu. Türkiye’nin yanı sıra Avusturya, Fransa, Azerbaycan, Romanya, Başkurdistan, Bosna Hersek,  KKTC, Çad, Makedonya, Doğu Türkistan, Gürcistan, Kazakistan, Kosova,  Moldova, Pakistan, Burkino Faso,  Somali ve Türkmenistan olmak üzere 19 farklı ülkeden 16 danışman öğretmen ve 27 öğrenci katıldı.

2-062.jpg

Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robot Kulübü  “BARBAROS” isimli robot ile 430 mini sumo robotun arasından Türkiye 1.si oldu. Geçen yıl Mini Sumo kategorisinde 1. 2. ve 3. olarak aynı yarışmada tüm dereceleri alma rekoru kıran okulumuz bu yılda birinci olarak robot yarışması tarihinde ilk kez üst üste 3 yarışmada birinci olarak, bu alanda marka okul olduğunu ispatladı.

Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak'ta başarılarından ötürü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yücel Gürsoy, Danışman öğretmenler Harun Yıldırım ve Volkan Can ile öğrenciler başta olmak üzere tüm emeği geçenleri tebrik etti.  

3-037.jpg

 

Bu haber toplam 3191 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum