YKS’YE GİRECEKLER DİKKAT!

YKS’YE GİRECEKLER DİKKAT!

Koronavirüs salgını sonrası gerçekleşecek ÖSYM sınavı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) için Bilecik İl Sınav Koordinatörlüğü tarafından gerekli önlemler alındı.

Bilecik İl Sınav Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, normalleşme sürecinin yaşandığı bu günlerde, salgınının yeniden harekete geçmemesi için güvenlik ve sağlık açısından gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi. Bu kapsamda, tüm sınav binaları, okul bahçeleri, sınıflar, lavabolar, tuvaletler ve metal aksamlı ortak kullanım alanlarının temizliği tamamlanıp, adayların sınava gireceği yerler hijyenik bir hale getirildi.

İl Sınav Koordinasyon Kurulunun almış olduğu kararlar gereği 27-28 Haziran 2020 Cumartesi - Pazar günleri gerçekleşecek sınavda uygulanacak önlemler şu şekilde:

Veliler sınav binalarının bahçelerine alınmayacak.

Öğrenci ve velilerin sosyal mesafe kuralına (en az 1 metre, 3-4 adım) uymaları ve maske takmaları gerekmekte.

Her adayı sınav binasına getirip götürmek için yalnız bir yakını refakat edebilecek.

Veliler adaylara sınav binalarında oluşturulan güvenli bölgeye kadar refakat edebilecekler.

Veliler öğrencilerini sınav binası güvenli bölgesinde bırakacaklar ve sınav bitiş saati olan 13.00’den sonra aynı yerden sosyal mesefe kuralları çerçevesinde alabilecekler.

Adaylara bina girişlerinde ÖSYM tarafından maske ve ıslak mendil dağıtılacak ve el antiseptiği uygulanacak. İsteyen adaylar kendi maskelerini ve şeffaf şişede olmak şartı ile kolonyalarını getirebilecekler.

Yayın: Bilecik Haber

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2634 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.