YÖK’TEN REKTÖRE KÖTÜ HABER!

YÖK’TEN REKTÖRE KÖTÜ HABER!

YÖK, üniversitemizin son yıllarda azalan öğrenci sayısının cezasını şimdi kesiyor.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında yükseköğretim kurumları bünyesinde bölüm, program açılması ile ilk defa öğrenci alımı tekliflerinin değerlendirilmesinde kullanılacak olan doluluk oranlarının belirlenmesi hususuna ilişkin bir dizi kararlar aldı.

DOLULUK ORANI EN AZ YÜZDE 90 OLACAK

YÖK’ün aldığı kararlar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ni adeta can evinden vurdu. YÖK, önümüzdeki yıl yeni bölüm ve program açmak isteyen devlet üniversitelerinin doluluk oranlarının 2018 YKS merkezi yerleştirme (Ek yerleştirmeler hariç) sonucunda en az yüzde 90 olması gerektiği yönünde karar verdi.

BŞEÜ YENİ BÖLÜM AÇAMAYACAK

Buna göre, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin önümüzdeki yıl herhangi bir bölüm veya program açması mümkün görünmüyor. Çünkü, BŞEÜ’nün bu yılki lisans doluluk oranı yüzde 68,44, önlisans doluluk oranı ise yüzde 75,79. Üniversitemiz devlet üniversitelerinin doluluk oranları sıralamasına bakıldığında lisans programlarında 123 üniversite içinden 103., önlisans programlarındaysa 110 üniversite içerisinden 109 sırada yer alıyor.

REKTÖR TAŞ MÜJDE VERMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere; BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, üniversitemizin 2018-2019 yılı akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, yabancı diller yüksekokulu kurulması için YÖK’e başvurduklarını duyurmuştu. Ancak, YÖK’ün aldığı kararların ardından yeni bir yüksekokulun kurulması hayalden öteye geçemiyor.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5251 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum