‘Yol haritamız hazır’

‘Yol haritamız hazır’

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cafer Arslanboğa, Ermenistan ile Azerbaycan sınırında devam eden çatışmalar, ülke ekonomisi ve eğitim sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cafer Arslanboğa, Ermenistan ile Azerbaycan sınırında devam eden çatışmalar, ülke ekonomisi ve eğitim sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeniden Refah Partisi teşkilatlarının sonuna kadar Azerbaycan’ın yanında olduğunu vurgulayan Cafer Arslanboğa, Ermenistan’dan gelen tekliflerin ancak Karabağ’ı terk etmeleri şartıyla kabul edilebilir olduğunu ifade etti. 

Türkiye ekonomisinin kötüye gittiğini ve gelecek adına ümit vermediğini belirten Arslanboğa, “Açıklanan enflasyon rakamları ile vatandaşın hissettiği arasında ciddi farklar var. Bir aracın fiyatı 4 katına çıkmış durumda. Hayatın her alanında büyük pahalılıklar oluştu. Devletin milletine destek çıkması gerekirken bizim milletimiz devletine destek çıkıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘Dolarla mı maaş alıyorsun?’ ifadesi ise ülkemiz adına büyük talihsizlik” dedi. 

Yeniden Refah Partisi iktidarında ekonomideki sorunların kökten çözüme kavuşacağını ifade eden Arslanboğai “Erbakan hocamızın yaptığı gibi yeniden gelir adaleti oluşacak ve vatandaşımız refaha kavuşacak. Bizim yol haritamız hazır. ‘Milli kaynak paketlerimiz’ isimli kitabımızda Türkiye’nin faiz ve borç batağından kurtuluş reçetesi yazılmış durumda. İktidara geldiğimizde bunları tek tek hayata geçireceğiz ve milletimize daha müreffeh yaşam koşulları sunacağız” dedi. 

Arslanboğa son olarak eğitim sisteminin her geçen gün kötüye gittiğini savunarak, “18 yıllık AK Parti iktidarında eğitim sistemimiz yazboz tahtasına döndü. Kaç tane bakan değişti, kaç kez müfredat değişti ama eğitim sistemindeki sorunlar çözülemedi” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında oldukça kötü bir konumda olduğuna dikkat çeken Arslanboğa, sözlerini şöyle tamamladı:

“Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında eğitime verdiği katkı payı sondan 3’üncü sırada yer alıyor. Milletin eğitime ayırdığı katkı payı sırlamasında ise baştan 5’inci sıradayız. Yani vatandaşımız yetersiz gelen eğitimi kendi imkânları ile tamamlamaya çalışıyor. Biz şu anda sadece diploma dağıtıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2955 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum