YÖRÜKLER SÖĞÜT'TE

YÖRÜKLER SÖĞÜT'TE

736. Ertuğrul Gazi'yi anma ve Söğüt Şenliklerinin   ikinci gününde yörükler karşılandı. Söğüt Kaymakam vekili Burhan Terzioğlu ve Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu yörük obalarını karşıladılar. Yörük obalarının alanda yerlerini almalarının ardından törenler başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ve Kaymakam vekili Burhan Terzioğlu yörüklere hoşgeldiniz konuşmalarını yaptılar. 

Terzioğlu konuşmasında "Osmanlı İmparatorluğunun tohumlarının atıldığı toprakalarda aynı inanç  ve azimle ata izinden gidileceğinin vurgusunu yaptı. Terzioğlu konuşmasına Ertuğrulgazi'yi anmak için gelen Yörük-Türkmen vatandaşlarımıza ve tüm konuklara teşekkür ederek devam etti. Şenliklerinin hazırlık aşamasına da değinerek yardımlarından dolayı Vali Tahir Büyükakın'a teşekkürlerini takdim etti.

Belediye Başkanı Halil Aydoğdu  tüm konuklara teşekkür ederek. 735 yıldır süren törenlerin Söğüt'te yapılmasından dolayı duyduğu mutluluğu aktardı.

Yörük beyi "Biz etnik bir grup değiliz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ana unsuruyuz" diyerek başladığı konuşmasında ülkemiz için neler yapmalıyız, yapılacaklardan, amaçlardan bahsederek konuşmasını teşekkür ile noktaladı.

Vali Tahir Büyükakın "Bu toyun ilk sahibi, ev sahibi Ertuğrulgazi'dir!" sözüyle konukları coşkulandırdı. Vali Büyükakın konuşmasının ardından  konuklara dua ettirdi.

Konuşamaların ardından Vali Büyükakın Yörük Beylerine anı tabağı hediyelerini takdim etti.

img_9075.jpg 

img_9076.jpg

img_9074.jpg    img_9073-002.jpg

Bu haber toplam 10607 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum