ZABITADAN KANTİN DENETİMİ

ZABITADAN KANTİN DENETİMİ

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrencilerini sağlıklı bir hizmet almaları amacıyla kapsamlı denetim gerçekleştirildi.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim döneminin başlarında gerçekleştirilen  denetimlerde bütün ilkokul, ortaokul ve liselerde birçok başlıkta kontroller yapıldı.

zabitadan-kantin-denetimi2.jpg

Okul kantinlerinin yeni çalışma esasları ve mevzuatına yönelik gerçekleştirilen denetimlerde Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin sağlıklı meyve ve doğal ürünler tüketmeleri noktasında uyarılar ve tavsiyelerde bulunuldu.

Geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerin büyük zaman geçirdiği ve sağlıklı bir hizmet almalarının sağlanması açısından önemli olan denetimlerde; okul kantini açmak ve çalıştırabilmek için temin edilmesi gereken resmi belgelerin olup olmadığı, genel temizliğinden çalışan personelin kıyafeti ve sağlık karnelerine, ambalaj ürünlerin son kullanma tarihlerinden açıkta satılan simit, poğaça, sandviç ve tost ürünleri gibi unlu mamullerin muhafazasına kadar öğrencilerin sağlığını etkileyen tüm konularda incelemeler yapıldı.

Denetimlerde ayrıca, ekipler tarafından, insan sağlığını olumsuz etkileyecek gıda maddelerinin okul kantinlerinde satışına kesinlikle izin verilmemesi yönünde uyarılar yapıldı.

Belli aralıklarla yapılan denetimlerin devam edeceği bilgisini veren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kurallara uymayan esnaf ve iş yeri sahipleri  için gerekli yaptırımların uygulandığını bildirdi.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2501 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum