ZABITAYA YAKA KAMERALI SİSTEM

ZABITAYA YAKA KAMERALI SİSTEM

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile birlikte Jandarma Polis ve trafik ekipleri başta olmak üzere birçok alanda kullanılan Yaka Kameralı Sistemler, Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından da kullanılmaya başlandı.

Denetimlerde; güvenlik, kanıt ve şeffaflık gibi konularda kolaylıklar sağlayan Yaka Kameralı Sistemleri ile seyyar satıcıları yönelik operasyonlar, esnaf, minibüs ve pazaryerleri denetimleri de dahil her türlü görevde kullanılması planlanıyor.

Yeni uygulama hakkında bilgi veren Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Erdem Tetik, kullanılacak sistem ile denetimler sırasında oluşabilecek sıkıntıların en aza indirilmesinin amaçlandığını ve hem çalışan personel için hem de vatandaşlarımız için birçok kolaylığın sağlanacağı kaydetti.

zabitaya-yaka-kamerali-sistem2.jpg

‘’YAKA KAMERA SİSTEMİ İLE BİRÇOK SIKINTININ ENGELLENECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ’’

Yaka Kameraların her türlü hava koşulunda gece gündüz rahatlıkla kullanılabileceğini belirten Zabıta Müdürü Erdem Tetik, şunları söyledi:

‘’Başta büyükşehirler olmak üzere birçok belediyede kullanılan Yaka Kamera Sistemlerini Zabıta Müdürlüğümüz envanterine dahil ettik ve kullanmaya başladık. Birçok özelliği yanı sıra gece görüş özelliği de bulunan kameralar ile ekiplerimizin, gözünden kaçan anlık bir durum kayıt altına alınmış olacak. Bunun yanı sıra fotoğraf, ses kaydı özellikleri bulunan kameralarda GPS özelliği de olmak üzere; flaşör, lazer, el feneri opsiyonları da mevcut. Göreve çıkan personelin omuz veya yaka bölgesinde bulunacak olan görüntü ve ses kaydı yapan yaka kameraları, uygulama başlamadan önce vatandaş bilgilendirilerek, uygulamanın icrasına geçilecek. Denetim ve operasyon süresince açık kalan kameralar an be an hem vatandaşı hem de uygulamaya katılan ekipleri kayıt altına alıyor. Böylece kameralı sistem sayesinde sözlü ve fiziksel saldırılara karşı caydırıcı bir unsur olmakla birlikte ekipler ve vatandaş arasındaki iletişim problemleri ve denetim eksikliği ortadan kalkacak. İddiaların ve şikayetlerin denetim sırasında yaşanan gerginlik, hakaret ve istenmeye durumların engellenmesi, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanıyor. Uygulamanın şeffaf ve adil bir denetim yapılabilmesi açısından faydalı olacağı kanaatindeyiz. Müdürlük olarak yeniliklere açık ve uygulamaya koyma konusunda gayretliyiz. Belediye Başkanımız Sayın Selim Yağcı’ya vermiş olduğu katkılar ve imkanlar dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Uygulamanın ekibimiz, şehrimiz ve vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2339 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum