Zafer, Hazırlıklı Olan Ülkemizin Olacak İnşaallah

Zafer, Hazırlıklı Olan Ülkemizin Olacak İnşaallah

Şadi ERDAL - Olaylara Bakış

Gençliğimizde “Türkiye’de petrol var, Batılılar buluyor Türkiye zenginleşmesin diye açılan kuyuları beton ile kapatıyorlar” ifadelerini dinleyerek geçti. Türkiye’nin petrol arama imkânları yok, haliyle o tekniğe sahip Avrupa ülkelerine petrol arama imkânları veriyorduk. Rahmetli Raif Karadağ “Türkiye’de Petrol Fırtınası” isimli kitabı bütün gerçeği anlatır.

Türkiye son yıllarda en akıllı yatırımı silah sanayiinde yaptı. İkinci olarak Gemi sanayisi ve petrol arama sistemlerine yaptığı yatırımların mükâfatını Karadeniz’de bulduğu doğalgazla gördü. Şimdi sırada Karadeniz’de devam eden çalışmalarda daha yüksek rezervlere ulaşacağı ümit ediliyor.

Hepimizin bildiği gibi aynı çalışmalar Akdeniz’de devam ediyor. Bir gün oradan da müjdeler beklemekteyiz. Akdeniz’deki çalışmalara Yunanistan, Mısır, Fransa, Almanya şiddetle karşılar. Almanya, Fransa ve diğer AB ülkelerinden aldığımız silahları, bu devletler terörle mücadelelerde kullanmaya bile izin vermiyorlardı. Silah sanayisinde yatırım yapmamış olsaydık Akdeniz’de bize petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına müsaade ederler miydi? Yunanistan’ı kışkırtıyorlar neredeyse bir savaş bile yaptırabilirler. Allah korusun bir savaş anında ilk yapacakları iş askeri malzeme satışını durdurmak olur. Kıbrıs harekâtında böyle bir durumla karşılaşmadık mı?

Kendi silahımızı, gemilerimizi ve petrol arama imkânlarımızı güçlendirmemiz sayesinde onların elinden ambargo kartını almış olduk. Türkiye batıyor diye feryat edenler, nerelere yatırım yapıldığının farkında bile değil.

Yakında Akdeniz’den de iyi haberler geldiğinde “Akdeniz’de her devlet var, Türkiye yok…” diyenler utanır mı dersiniz? Türkiye sadece petrol ve doğalgaz arama çalışmalarıyla kalmıyor bir de karşı çıkan devletlerle mücadele ediyor. Zafer hazırlıklı olan ülkemizin olacak inşaallah.
 

Bu haber toplam 3092 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum