ZAM YOK İNDİRİM VAR!

ZAM YOK İNDİRİM VAR!

2018 yılının son Belediye meclis toplantısında alınan kararla 2019 yılında su kullanım ücretlerinde %10 indirim yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca belediyenin ücret ve tarifleri ile kira bedelleri ile ilgili 2018 yılındaki tarifelerin uygulanacağı ve herhangi bir zam yapılmaması konusunda da karar alındı. 

Bilecik Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısını gerçekleştirdi. 2018 yılının son toplantısında 8 gündem maddesi görüşüldü. 
Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can'ın başkanlığında gerçekleşen toplantı ilk olarak 2019 yılına ait performans programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporun görüşülmesiyle başladı. Konuyla ilgili olarak Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk meclis üyelerine bilgi verdi. Ardından oylanan komisyon raporu meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

2019 BÜTÇESİ 92 MİLYON TL

Toplantı daha sonra 2019 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu görüşüldü. Yine konuyla ilgili olarak Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan Yardımcısı Şentürk, Bilecik Belediyesinin 2019 Mali Yılı Bütçesinin 92 milyon TL olarak belirlendiğini ifade etti. Daha sonra 2019 Bütçe Kararnamesinde bulunan 16 madde tek tek oylandı. Tüm maddeler oy birliği ile kabul edilirken Bilecik Belediyesinin 2019 bütçesi 92 milyon TL olarak belirlenmiş oldu. 

ZAM YOK İNDİRİM VAR!

2019 yılında uygulanacak ücret ve tarifeler ile ilgili Ücret ve Tarife Komisyonu raporunun görüşülmesiyle devam eden toplantıda Belediye Başkanı Nihat Can, 2019 yılında herhangi bir artış yapılmayacağını ifade etti. Başkan Can ayrıca su kullanım ücretlerinde ise %10 indirim uygulanacağını ifade ederek: 'Vatandaşlarımıza hayırlı olsun' dedi. 
2019 yılında uygulanacak kira bedelleri ile ilgili Kira Tespit Komisyonu raporunun görüşülmesiyle süren toplantıda komisyon raporuyla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk bilgi verdi. Başkan Yardımcısı Şentürk, 2019 yılında herhangi bir artış olmayacağını ifade ederek 2018'deki rakamların uygulanacağını söyledi. Daha sonra meclis üyeleri de komisyon raporunu oy birliği ile kabul etti. 

zam-yok-indirim-var3.jpg

HAMDİ SALT TEŞEKKÜR ETTİ

Konuyla ilgili söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi Hamdi Salt, Belediye Başkanı Nihat Can'a hem sudaki indirimden hem de ücretlere zam yapılmamasın dolayı teşekkür etti. 
Toplantıda daha sonra yurtiçi bankalardan teminat mektubu kullanılması hususu ele alındı. Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Bilecik Belediyesinin devam eden bir davada kullanması için 1 milyon TL'lik bir teminat mektubuna ihtiyacı olduğunu söyledi. Bunun için de meclisin onayının olması gerektiğini kaydeden Şentürk'ün açıklamalarının ardından meclis üyeleri yurtiçi bankalardan teminat mektubu kullanılması hususunu oy birliği ile kabul etti. 

BELEDİYE CAMİ YAPACAK

Daha sonra Gazipaşa Mahallesinde bulunan imar planında Dini Tesis Alanında kalan ve mülkiyeti hazineye ait 61 ada 154 parsel numaralı taşınmaz üzerinde cami müştemilatına ilişkin inşaat yapılması ve buna ilişkin ilgili kurumlara protokol yapılması hususu görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, belediye tarafından cami yapılması için Diyanet, Müftülük ile protokol gerçekleşeceğini buna istinaden belediye başkanlığına yetki verilmesini istediklerini söyledi. Şentürk'ün bilgi vermesinin ardından meclis üyeleri oy birliği ile belediye başkanlığına yetki verdi. 
Toplantının devamında ilimiz sınırları içerisinde kurulması düşünülen 3. OSB'nin kuruluş protokolünün oluşturulabilmesi, Belediye Başkanlığını temsilen müteşebbis heyete katılması ve oluşturulacak tüzel kişilikle ilgili katkı paylarının ödenmesi hususu ele alındı. 
Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, 3 OSB ile ilgili mutabakata varıldığını ifade ederek, tüzel kişiliğe dönüşmesi için çalışmalar yapıldığını, bu doğrultuda da ilgili kurumların karar alması gerektiğini kaydetti. Belediyenin müteşebbis heyette temsil edilmesi ve giderlerin ödenmesi noktasında belediye başkanlığına yetki verilmesi hususunda meclisin onayının gerektiğini söyledi. Şentürk'ün bilgilendirmesinin ardından meclis üyeleri ilgili gündem maddesini oy birliği ile kabul etti.  Toplantı daha sonra imar konularının görüşülmesiyle devam etti. 

CHP ÇEKİMSER KALDI

Diğer yandan 2019 yılında kullanılmayacağı anlaşılan ödeneklerin Fen İşleri Müdürlüğüne aktarılması  konusundaki ek gündem maddesi toplatıda görüşüldü. Yine Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk konuyla ilgili bilgi verdi. Fen İşleri Müdürlüğünün 2019 ödeneğinin eksik olduğundan, kullanılmayacağı anlaşılan diğer tertiplerden Fen İşleri Müdürlüğü bütçesine aktarılması hususunun görüşülmesi gerektiğini söyledi. 2 milyon 755 bin TL'lik bir aktarım olacağını kaydeden Şentürk, bununla ilgili meclisin onayının olması gerektiğini kaydetti. Konu daha sonra meclis üyelerinin oylarına sunuldu. CHP'nin çekimser kaldığı oylamada aktarım talebi oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. 

zam-yok-indirim-var2.jpg

Kaynak:M.Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3190 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum