Zincirler kırıldı Ayasofya açıldı

Zincirler kırıldı Ayasofya açıldı

Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in 55 yıl önce “Bekleyin Gençler! Ama bugün ama yarın Ayasofya açılacak! Aziz bir kitap gibi açılacak!" dediği gün geldi. Ayasofya, 86 yıl sonra yeniden ibadete açıldı.

Fethin sembolü Konstantinopolis’in İslambol oluşunun nişanesi Ayasofya’nın zincirleri 86 yıl sonra kırıldı. 

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın Diyanet'e devredildiğini ve ilk namazın 24 Temmuz’da kılınacağını duyurdu.

Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması için uzun yıllardır süren mücadele mutlu sonla bitti. Yakın tarihimize baktığımızda milliyetçi muhafazakar kesimin hep gündemde tuttuğu Ayasofya meselesi AK Parti iktidarında nihayetlendirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başta AK Parti ve MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı olmak üzere BBP, Yeniden Refah Partisi ile milliyetçi muhafazakar STK’lar Ayasofya için büyük çaba sarfetti. 

1990’lı yıllarda, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması için kaleme aldığımız ‘Ayasofya’ manşetimizin ardından bugün yine tarihe bir not düşüyoruz. Ayasofya’nın zincirlerinin kırılmasında emeği geçenlere ‘Allah razı olsun’ diyor ve ‘Zincirler kırıldı Ayasofya açıldı!’ manşetimizle bir kez daha tarihe not düşüyoruz. 

ayasofya-camii-ibadete-acildi2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2538 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum