'ZİRAAT FAKÜLTESİ, BİLECİK TARIMININ LOKOMOTİFİ OLACAK'

'ZİRAAT FAKÜLTESİ, BİLECİK TARIMININ LOKOMOTİFİ OLACAK'

Rektör Taş, görev süresinin dolmasına az bir süre kala Ziraat Fakültesi'ni hatırladı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek önemli bir tarımsal potansiyele sahip olan Bilecik bölgesinde zirai faaliyetlerin gelişmesinde fakültenin lokomotif görevi üstlenmesini hedeflediklerini söyledi. 

ziraat-fakultesi-bilecik-tariminin-lokomotifi-olacak2.jpg

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Senato Üyeleri, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin Aşağıköy mevkiinde faaliyet gösteren Tarımsal Uygulama ve Araştırma Alanı’nı ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş ile birlikte alana gelen Senato Üyeleri, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Mut, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanife Mut ile fakülte öğretim elemanları tarafından karşılandı.

Prof. Dr. Mut Senato Üyelerine; Tarımsal Uygulama ve Araştırma Alanının genel yapısı, hizmet binası içinde yeni kurulan ve kullanıma açılan laboratuvarlar, tohumluk odası, hızlı ıslah ve iklim odası, farklı bitkilerde yapılan ıslah, adaptasyon, demonstrasyon çalışmaları, yeni kurulan asma ile ahududu, böğürtlen, dut, frenk üzümü, hünnap ve goji berry’den oluşan üzümsü meyveler bahçesi, Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi tarafından gönderilen yonca, korunga gibi yem bitkileri tescil denemeleri ve seralar hakkında merkezde yürütülen ve yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi verdi. Prof. Dr. Mut ayrıca alanda öğretim elemanlarının bilimsel çalışmaları yanında fakültede eğitim-öğretim gören öğrencilerin derslerde öğrendikleri teorik bilgileri bu merkezde uygulamalı olarak gördüklerini, staj ve bitirme çalışmalarını burada yapabildiklerini, öğretim elemanlarının kullandıkları laboratuvar imkanlarından öğrencilerinde yararlandıklarını bildirdi. Bunların yanısıra önümüzdeki yıllarda bu merkez sayesinde fakültede yapılan bilimsel çalışma sonuçlarının ülke, bölge ve ilimiz tarımına katkı sağlayacak sonuçlarının görüleceğini ifade etti.

ziraat-fakultesi-bilecik-tariminin-lokomotifi-olacak3.jpg

Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, önemli bir tarımsal potansiyele sahip olan Bilecik bölgesinde zirai faaliyetlerin gelişmesinde fakültenin lokomotif görevi üstlenmesini hedeflediklerini söyledi. Gezide gördüklerinden son derece memnun kaldıklarını ifade eden Rektör Taş, başta Dekan Mut olmak üzere fakülte öğretim elemanları ve tüm çalışanlarına teşekkür etti ve başarılar diledi. 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 4155 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum