ZİRAAT ODASI’NIN ÇAĞRISI CEVAP BULDU

ZİRAAT ODASI’NIN ÇAĞRISI CEVAP BULDU

Bilecik Ziraat Odası’nın talebi üzerine, Özel İdare’nin bünyesinde bulunan ve TMO kurulması, depolama amaçlı siloların yapılması planlanan alanın Ziraat Odası’na satışıyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu çalışma yapacak. İl Genel Meclisi’nin uygun görmesi halinde Aşağıköy Dangazlar mevkiinde bulunan 13,5 dönümlük arazinin ihale ile Bilecik Ziraat Odası’na satışı gerçekleştirilecek. 
İl Genel Meclisi Şubat ayı olağan toplantılarının ikinci birleşimi yapıldı. 2 Şubat Cuma günü gerçekleşen birleşimde iki gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 
Hatırlanacağı üzere; ilk birleşime katılan Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen bir sunum yapmıştı. Sevinen, mülkiyeti Özel İdare’ye ait bir arazinin Ziraat Odası’na hibesi yönünde talepte bulunmuştu. Bahse konu araziye TMO’nun kurulmasının ve yapılacak silolarla TMO’nun Bilecik’te uzun süreli alım yapmasına imkan sağlayacak bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtmişti. BEBKA aracılığı ile sürdürülen çalışmada, BEBKA’dan gelecek desteğin yeterli olmayacağını anlatan Sevinen Özel İdare’den destek talep etmişti. 
Gelinen süreçte, Ziraat Odası’nın bahse konu projeye destek çağrısı il genel meclisi Şubat ayı olağan toplantılarının ikinci birleşiminde görüşüldü. Özel İdare’nin bünyesinde olan Aşağıköy Dangazlar mevkiindeki 13,5 dönümlük arazinin hibe edilemeyeceği ancak satışının yapılabileceği görüşüldü. Konuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun çalışma yapması kararlaştırıldı. 
İl Genel Meclisi’nin uygun görmesi halinde Aşağıköy Dangazlar mevkiinde bulunan 13,5 dönümlük arazinin ihale ile Bilecik Ziraat Odası’na satışı gerçekleştirilecek. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1997 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum