ZİYARETÇİLER TEPKİ GÖSTERDİ!

ZİYARETÇİLER TEPKİ GÖSTERDİ!

Pelitözü Gölpark’ta, sorumsuz kişilerce ortaya çıkarılan çevre kirliliği duyarlı ziyaretçilerin tepkisini topladı.

İlimizin en önemli mesire alanlarından Pelitözü Gölpark’ta ortaya çıkan çirkin manzara duyarlı vatandaşları kızdırdı. Dinlenme alanlarının çöplüğe dönmüş hali ziyaretçilerin tepkisini topladı.

Hafta sonu gerçekleştirilen 736. Söğüt Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne katılmak üzere Bursa’dan ilimize gelen bir aile Pelitözü Gölpark’ı gezmek istedi. Ancak Gölpark’ta çöplüğü aratmayan görüntülerle karşılaşan aile oturmadan buradan ayrıldı. Sorumsuz vatandaşların yarattığı çevre kirliliğini fotoğraflayan ziyaretçi WhatsApp ihbar hattımız aracılığıyla gazetemize ulaştı. Duyarlı vatandaş gördüklerini ‘Çok çirkin’ ifadesiyle özetlerken tepkisini dile getirdi.

 ‘SORUN BELEDİYEDE DEĞİL HALKTA’

Dinlenme alanlarında yerlere atılan çöplerle ilgili belediyeyi suçlamanın doğru olmayacağını ifade eden vatandaş ziyaretçilerin sorumlu davranması gerektiğine dikkat çekti. Bursali ziyaretçi WhatsApp ihbar hattımıza aracılığıyla sorumsuz vatandaşlara şu mesajı gönderdi:

“Pazar günü, Söğüt şenliklerine giderken Pelitözü Gölpark’ı gezmek istedik. Her taraf çok kirliydi. Yerler olduğu gibi çekirdek kabuğu, poşet ve kömürlerle doluydu. Oysaki her tarafta çöp kutuları ve konteynerleri var. Buna rağmen insanların yerleri pisletmeleri çok çirkin. Sorun belediyede değil halkta, vatandaşların daha sorumlu davranmaları gerekir.

Oturma alanlarını çöpler içinde görünce oturmak bile istemedik. Hemen kalktık. Pelitözü Gölpark çok güzel bir mekan. Bileciklilerin bu güzelliğe sahip çıkması lazım” dedi. 

ziyaretciler-tepki2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2520 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum