37 üründen 31’inin fiyatı arttı

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Ekim ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkına ilişkin açıklamalarda bulundu.

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Ekim ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekim ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkın yüzde 253 ile en fazla artışın maydanozda görüldüğünü kaydeden Bayraktar, “Ekim ayında markette 37 ürünün 31’inde fiyat artışı, 6’sında ise fiyat azalışı görüldü.” dedi.

Şemsi Bayraktar, konuya ilişkin açıklamasında, şunları kaydetti:

“Markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 33 ile kabak, fiyatı en fazla azalan ürün ise yüzde 10 ile sivri biber oldu. Ekim ayında üreticide fiyatı en fazla düşen ürün yüzde 15 ile kuru incir oldu. Kuru incirdeki fiyat düşüşünü yüzde 4 ile kuru fasulye, yüzde 3 ile elma izledi.

Üreticide en fazla fiyat artışı yüzde 74 ile yeşil soğanda görüldü. Ekim ayında üreticide 29 ürünün 21’inde fiyat artışı olurken, 4 üründe ise fiyat düşüşü görüldü. 4 üründe de fiyat değişimi görülmedi.

Kuru incirde talepteki azalma fiyatların düşmesine neden oldu. Kuru fasulye ve elma arzındaki artıştan dolayı fiyatlar geriledi. Sivri biber, domates, salatalık, patlıcan, kabak, marul ve yeşil fasulyede arzdaki azalma ürünlerin fiyatlarını yükseltti.

TMO’nun çeltikte üretici fiyatlarını artırması pirinç fiyatlarına yansıdı. Havuçta yüksek fiyat, ürünün yeni sezona ait olması ve maliyetlerinin artmasından kaynaklandı. Nohut fiyatındaki yükselişte ise ihracat artışı etkili oldu. Yeşil soğan ve limon arzındaki düşüşler fiyatlara artış olarak yansıdı.” İfadelerini kullandı.

İzlenme: 960
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar