MUZAFFER TEKELİOĞLU

MUZAFFER TEKELİOĞLU

BİLECİK SİVİL DAYANIŞMA PLATFORMUNDAN “ZEYTİN DALI HAREKÂTINA” TAM DESTE

BİLECİK SİVİL DAYANIŞMA PLATFORMUNDAN “ZEYTİN DALI HAREKÂTINA” TAM DESTE

Bilecik Sivil Dayanışma Platformu (BİSİDAP) tarafından düzenlenen programda, Cuma namazını müteakip Afrin Harekâtında şehit düşen askerlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılınarak ortak basın açıklaması yapıldı.

Ortak basın açıklamasının detaylarına geçmeden önce bu harekâtın yapılmasına neden ihtiyaç duyulduğundan bahsetmek istiyorum. “ Zeytin Dalı harekâtı; Türkiye'nin ulusal güvenliğini korumak amacıyla BM Sözleşmesinin 51'inci maddesi çerçevesinde TSK tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/PYD-YPG ve DEAŞ hedeflerine yönelik operasyondur. Türkiye'nin 2011'de Suriye'de başlayan iç savaş koşullarından faydalanarak, terör eylemlerini artıran DEAŞ, PKK/PYD/YPG gibi terör örgütlerinin doğrudan hedefinde olmuştur. Zeytin Dalı Harekâtı ile Suriye'nin kuzeyinde ulusal güvenliğe yönelik tehdit oluşturan terör unsurlarının etkisiz hale getirilmesi ve sınır güvenliğinin sağlanması amaçlanmaktadır. Harekât ile Afrin'de yerlerinden edilen mültecilerin anavatanlarına güvenli bir şekilde geri dönüşünün sağlanması hedeflenmektedir."

Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneğinin de tam destek verdiği basın açıklamasında Zeytin Dalı harekatının Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı ülkemizin başlattığı antiemperyalist bir adım olduğu, Bilecik sivil toplum kuruluşları olarak her şart ve durumda sonuna kadar desteklediğini,bu operasyonun zalime ve kirli işbirlikçilerine karşı mücadelenin ilk ayağı olduğu ifade edildi. Emperyalistlerin, terör örgütlerine vekâlet verdiğini ve bölgenin altını üstüne getirdiğini, bu gerçeğin en büyük sebebinin, yeni bir paylaşım savaşı olduğunu, aynı zamanda kapitalizmin istediği toplumlar oluşturmak için geçen yüzyıl yine emperyalistler tarafından çizilen sınırların değiştirilmesi, bugünkü sınırlar içinde, birlik içinde yaşayan etnik, dini ve mezhebi yapıların parçalanması ve nihayet insanların emperyalizmin çıkarlarına hizmet edecek şekilde köleleştirilmesi amaçlandığı ifade edilmiştir.

Sivil toplum kuruluşları olarak sonuna kadar bu hakikati söylemeye gerekirse fiilen de rol almaya devam edileceğini, Millet olarak bu toprakların mayasına güvendiklerini, bir ve beraber olduklarını, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen bu yapının birliğimizi ve beraberliğimizi hedeflediğinin de bilincinde olduğumuzu, bütün bölgenin hafızası konumundaki ülkemizin birliği ve beraberliği ümmet için mazlum halklar için bir umut olduğu Bu umudun korunması adına yapılan Zeytin Dalı Harekâtı’nı Bilecik Sivil Toplum Kuruluşları olarak her şart ve durumda sonuna kadar destekledikleri vurgusu yapılmıştır.

Zeytin Dalı operasyonun başladığı günden bu yana şahadet şerbetini içen kahraman askerlerimize ve PKK/PYD saldırılarında şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor. Cephede savaşan askerlerimizin Allah yar ve yardımcıları olsun diyoruz”

 

Bu yazı toplam 6313 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
MUZAFFER TEKELİOĞLU Arşivi
SON YAZILAR