Cumhuriyet 99 yaşında

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen çelenk sunma töreni kapsamında Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

cumhuriyet-99-yasinda-toren1.jpg

CUMHURİYET ve ATATÜRK SERGİSİ AÇILDI

Ayrıca, Bilecik Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu resim sergisinin açılışı valilik bahçesinde yapıldı. Çelenk sunma törenine katılan protokol ve davetliler resim sergisini gezdiler.

Törene; Vali. Dr. Kemal Kızılkaya, Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

cumhuriyet-99-yasinda-toren2.jpg

TÖREN DÜZENLENECEK

Diğer yandan, Cumhuriyetin ilanının 99’uncu yılı dolayısıyla kutlama töreni düzenlenecek. Kutlama etkinlikleri Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayacak olup saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek.

Kutlama töreni çerçevesinde Vali Dr. Kemal Kızılkaya tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirilecek. Daha sonra şanlı Türk bayrağımız Vali Kızılkaya’ya teslim edilecek. Müzik dinletisi, spor ve halk oyunları gösterileri ile renklenecek kutlamalar tören geçişinin ardından sona erecek.

cumhuriyet-99-yasinda-toren3.jpg

Öte yandan, Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonlar kapsamında fener alayı düzenlenecek olup sanatçı Cem Belevi konseri gerçekleşecek.

cumhuriyet-99-yasinda-toren4.jpg

İzlenme: 1728
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar