KIYMET ASLAN

KIYMET ASLAN

GENÇLİK VİZYONU!

GENÇLİK VİZYONU!

Genç Arkadaşlarım! Tık, tık! Sıra bizde!

Türkiye'nin değişimi, gelişiminden siz gençlere yansıyanları fark edebiliyor musunuz? Aslında meyvelerini çeşitli projelerle toplamaya başlıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığının kurulmasıyla gençlere yeni soluk oluşuyor. Bu hareketlilikten biz gençler nasibimizi çeşitleriyle almaya başladık. Adımlar atılıyor ve adımlara katkı bekleniyor. Nasıl ki; büyüklerimizin fayda sağlayacak çalışmalara adım atmaları önemliyse, atılan adımlara katkı sağlamakta bir o kadar daha güzel. Memnuniyet veriyor insana!

Yerel ve Ulusal alanda gençlerin daha fazla söz hakkına sahip olabilmeleri için hafta sonu 13 yerelin genç temsilcilerden oluşan Marmara Bölgesi Gençlik şurasında Bilecik Belediyesi Gençlik Meclisi adına ilimizi temsil eden 2 kişiden biri bendim. Bursa /Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezindeki yürütülen çalışmanın önemini Bilecik'teki gençlere sabırsızlıkla ve heyecanla duyurma hevesiyle kaleme sarıldım.

Yerel ve Ulusal politikada gençliğin daha etkin söz alabileceği bir sistem kurmanın temelleri hazırlanıyor. Bu sürece katkı sağlayanlar içinde 13 il'in gençleri kendi yerellerindeki sorun ve çözümlerini belirlemek adına Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi yaklaşık 50 genç bir araya getirildi. Dostluklarla beraberindeki çalışmalar, yardım içinde geçen toplantıda Bursa Gençlik Meclisi ekibine minnettar kaldık. Gençlerde öz güven eksikliklerini, istihdam sorunu, dezavantajlı gençlere yönelik eğitimler ve bunların sürdürülebilirliğinin sağlanması, bozuk arkadaş ortamlarının önlemesi, ötekileştirme, istihdam sorunu ve engellilere yönelik fiziksel yaşam koşullarının uygunluğu ve sosyal hayata katılımı, düzenli -sağlıklı beslenme,  gibi bir çok alanda öneriler sunuldu.

Bursa'da genç arkadaşlarla belirlediğimiz görüş ve önerilerimiz raporlar haline getirilerek "Gençlik Politikası belgesi" hazırlanacak. Marmara Bölgesi şurasındaki her genç kendi yerelindeki gençlerin temsilcileri olması maksadıyla ayrı bir hassas, kararlılıkla düşüncelerini aktardı, örnek bir mücadele sergilendi.

Gelecekte gençlik adına yerel ve ulusal alanlarda sağlıklı bir politika belirlenmesi amacıyla bir tek ses olmaya odak olmuş bir ekip vardı. Bu perfonması Bilecik’te de uygulayabilmek mümkündür. Türkiye'nin genç nüfusuna yerel ve ulusal alanda yer açabilmek için kafa yoran, fikirler sunan genç çalıştay'ın içinde yer almak, onlara katkı sağlamak benim içinde son derece önemliydi. Bu tür paylaşımlara her gencin kulak asması, takibini yaparak kendine, ülkesine katkı sağlamak için amaçlarla dolu gönüllülük faaliyetlerinde yer alması son derece önem arz ediyor.

Evet, Yerel ve Ulusal platformda sağlıklı bir gençlik politikası görmek istiyorsak buna önce gençler inanmalı, kendilerinde söz alacağı yerin açılması için faydalı çalışmalar içinde yer almalıdır.

Büyük illerin gençleri, gençlik donanımlarına karşı mücadelesini Bilecik'ten biraz daha önce vermiş ve şimdilerde meyvelerini gençlerden topluyor. Bilecik ise yeni yeni adımlar atma aşamasında, bu yüzden onlara yetişmek için biraz daha fazla çalışmalıyız, araştırmalıyız, üretmeliyiz. Gençlerin kendileri için vereceği bu mücadelede etkin olacak yerden, Bilecik Belediyesi Gençlik Meclisinden bahsediyorum. İlk hedef gençlerin vereceği desteklerle katılım göstermesi bu meclisi güçlendirmek için bir araya gelmek durumundayız. Durumdan artık haberdarsınız.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Sayın Mehmet Semih Pala şurada çok önemli bir konuşma yaptı. Diyordu ki, "Eğer doğru yolda iyi talepleri, doğru şekilde istemek mümkünse gençlerinde isteklerine ulaşmaları mümkündür. Doğru talebi yanlış yoldan giderek istemek mümkün değildir. Medenice, barış içinde görüşleri,ni düşüncelerini ortaya koyup istemesini bilmek lazım" demişti. Biz gençler bunun hedefini tutturmalıyız. Bu yolu takip etmeliyiz. Bilecik'in gençlerinde bu potansiyel bulunuyor. ZAMANINI, sokaklarda geçiren, vakit öldüren, fikrini kahvehane köşelerinde bırakan bir gençlik değil, bugünün gençliğini en iyi şekilde yaşayan, geleceğine donanımlarıyla yer açan gençler olmasını bilmeliyiz.

Gençler, sizin dahiyâne fikirlerinizi muteber kılacak çalışmalar yürütmenin zamanı gelmiştir. Bu il, bu memleket bizimse fikirlerinizle, düşüncelerinizle genç zihinlerinizle sürece dahil olmalısınız. Her türlü fikre, düşüncenin yer alacağı gençlik meclisinin kapısı açık sizi bekliyor. Demokrasi de bir tek fikrin değil, bir çok farklı düşüncenin, görüşün "İNSANLIK" amacına tek yürek olmaktan geçer. Gençlik Meclisine katılım göstermeniz temennisiyle Hoşçakalın...

Bu yazı toplam 514 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
KIYMET ASLAN Arşivi
SON YAZILAR