DİDEM UÇAK

DİDEM UÇAK

HAMİLELİKTE PANİK ATAK

HAMİLELİKTE PANİK ATAK

Panik atak bir tür kaygı (anksiyete) bozukluğudur. Panik atak yaşayan biri nefes darlığı, kalp çarpıntısı, baş dönmesi, uyuşma ve karıncalanma gibi semptomlar yaşayarak öleceğini, delireceğini, beyin felci geçireceğini, kontrolünü kaybedeceğini, öleceği korkusunu hissetmektedir.
Panik atak yaşayan kişi sadece kendi bireyselliğinde bile bu kadar sorunlar yaşarken üstüne bir de hamilelik süreci eklenirse panik atak yaşayan anne daha çok olumsuz düşünce ve duygulara bulaşacaktır. Hamilelik süreciyle ilgili bu seferde ‘’ya bebeğime zarar verirsem’’, ‘’ya bebeğime kötü bir şey olursa’’, ’’eğer bebeğime kötü bir sey olursa kendimi asla affetmem’’ gibi annenin suçluluk ve sorumluluk duyguları oluşabilir. Hamilelik süreci anneler için en keyifli süreçlerden biridir fakat ne yazık ki bazı kadınlarımız hamilelik sürecini yaşadıkları panik ataklar sebebiyle çok ta kolay ve huzurlu atlatamıyorlar.
Hamilelik öncesinde (daha önceden) panik atak yaşayan annelerin hamilelikte panik atak yaşama olasılıkları diğerlerine göre daha yüksek.
Panik atağa başında müdahele etmek çok daha kolaydır. Bu sebeple yaşam kaliteni bozan sorununu halletmek için bekleme ve erteleme.

Bu yazı toplam 26195 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
DİDEM UÇAK Arşivi
SON YAZILAR