ALİ ERDAL

ALİ ERDAL

LÂZER GİBİ

LÂZER GİBİ

Bilecik’in; sadece merkezin değil bütün ilin; hattâ il dışındaki Bilecikliler’in isteği yerine geldi… Bilecik Üniversitesi Rektörlüğüne tekrar “Azmi Hoca” seçildi.

Bu sonuç; telkin vasıtaları, şuur altına yerleştirme metotları, reklâm, yönlendirme ve dayatma imkânları kullanılarak alınmadı... Cep ve ev telefonları ile mekanik mesajlar gönderilmedi. Günaydın deme vesilesiyle zihinlere ve şuuraltına isim ve mevki telkin edilmedi. İlân panolarına ve afişlere resim basılarak, unvan yazılarak, falanspora başarılar dilemek, bilmem ne gününü kutlamak vesilesiyle şuur altına kişi ve mevki ilkah edilmedi. Görüntülü reklâmlarla şehir meydanlarında ve televizyon kanallarında şunu yaptım, bunu ettim denmedi, kimseye şirinlikler yapılmadı, bol keseden projeler vaat edilmedi. Hiçbir sun’i yola tevessül edilmedi. “Akıl için yol birdir” misali, doğruyu ve yapılması gerekeni herkes gördü. Ve sivil toplum kuruluşları bu sessizce verilmiş toplum emrini yerine getirdiler. Ziyaretler yapıldı. Belediye başkanları ilçelerine üniversitenin kazandırdıklarını anlattı, basın bunları duyurdu ve gerekli kişilere fikirlerini sordu. Lâzer ışını gibi kamuoyu bir noktaya; aynı rektörle “yola devama” teksif edilince karşı çıkılamaz bir güç ortaya çıktı. Kamuoyu, Firavunların bile hesaba katmak zorunda kaldıkları bir güçtür.

4 yıl içinde yapılanlar, doğrudan veya dolaylı yollarla anlatılmadığı halde… “Sizin için neler yaptık, kıymetimizi bilin” diye pankartlar asılmadığı halde… “Sizin için çalışıyoruz” diye on paralık işi başımıza kakan tabelâlar asılmadığı halde… Hizmetleri kamuoyu gördü. Sivil toplum kuruluşları, belediye başkanları ve en mühimi de basın, kamuoyunun tabiî sözcüsü olunca kendiliğinden, ihtiyacın doğurduğu bir kampanya ortaya çıktı. Med vakti, deniz yükseldi… Görevini yapmaktan başka bir şey düşünmeyenin hakkını; ilin değerleri ve insanı ile uyumunu; halk da, üniversite kadrosu da, YÖK de ve Cumhurbaşkanı da gördü. Adeta halk oylaması ile bir rektör seçildi. Kamuoyu işaret etti, resmî makamlar tescil etti.

Herkes gibi ben de seçimlerden önce bu tabiî kampanyaya hak vermiş ve “Bu kadar geniş bir talebe ve halk desteğine olumsuz cevap verilemez” demiştim. Öyle de oldu.

Hayırlı olsun.

Bu yazı toplam 1131 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ALİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR