Şehitlerimiz rahmetle anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108’inci yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108’inci yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından Bilecik Şehitliği ziyaret edildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törende, Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı ve Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hüsnü Avcı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

sehitlerimiz-rahmetle-anildu1.jpg

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hüsnü Avcı, burada yaptığı konuşmada, 18 Mart’ı tarif ederken, “Dünyada Türk adının duyulduğu andan itibaren bayrağımızı yeryüzünün her noktasına taşıyanların, üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin Türklük uğruna kanları ve canlarını toprağa koydukları gündür bugün. Ölümsüzlük şerbetini içenlerin Allah’a kavuştukları gündür bugün.” ifadelerini kullandı.

Şehitlerimizin aziz emaneti bu kutsal vatanımızı dün olduğu gibi bugünde her ne pahasına olursa olsun korumaya devam edeceğimizin altını çizen Hüsnü Avcı, “Aziz şehitlerimiz sizleri bizden ayıran ecel kalplerimizi asla ayıramayacaktır. Kutsal emanetiniz olan Türk vatanı ilelebet hür ve bağımsız kalacaktır.”

Hüsnü Avcı, konuşmasının devamında, şehitlerimizin ve onların aziz hatıralarının sadece bir gün değil her gün anılmaya değer olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Şehitlerimiz binlerce yıldan beri Türk’ün milli varlığını sürdürmek için vatan, millet, istiklal, din, hürriyet, insanlık ve barış ülküsü uğruna canlarını feda ettiler. Türklüğün üstün haysiyet ve onurunun şerefle temsil ederken canlarıyla dünya tarih sayfasında destanlar yazarak ölümsüzleştiler.

sehitlerimiz-rahmetle-anildu2.jpg

Vatan uğruna canlarını veren tüm şehitlerimizi andığımız bu günde terörle mücadelede pek çok askerimizi, polisimizi, geçici köy korucuları ve vatandaşımızı şehit verdik. Onlar kahramandı, cesurdu. Gerektiğinde canlarını büyük Türk Milleti için verdiler. Aziz şehitlerimiz size minnettarız, sizi unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Tük vatanının kutsallığını, Türk milletinin namusunu, bayrağını, şanını, canından üstün tutan şehitlerimiz ne mutlu sizeki en kutsal emanetinizi aldığınız gibi lekesiz ve tertemiz sahibine ulaştırdınız.

Evladını bu mukaddes vatan için, ey oğul bu ezan susacaksa bu bayrak inecekse Kur’an dinecekse ölmeden gelme oğul diyerek Çanakkale Savaşı’na gönderen Bilecikli aziz ana, oğlunun adı taş üzerinde, naaşı toprakta kaldı zannetme. Şehidimizin kutsal ismi arşta aziz naaşı cennet bahçesindedir. Aziz şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir. Aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci ile dimdik vazife başındayız. Bizler bu vatan için canını vermiş aziz şehitlerimizin aileleri ve yine vatan için bedeninden birçok uzvunu feda etmiş kahraman gazilerimizin haklarını her daim koruyacağımıza söz verdik. Ancak bilinmelidir ki bu konuda yalnızca bir kurumun, bir derneğin veya bir kuruluşun mücadelesi yeterli gelmemektedir.

İçinde fedakar yürekler barındıran aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz ile yakınlarının yalnızca belirli günlerde değil hiçbir zaman unutulmaması arzusundayız. Nasıl ki bu cefakar insanlar mukaddesatlarımız uğruna şehit verdikleri çocuklarını, eşlerini hiçbir zaman unutmuyorlarsa bizlerinde onlara gereken hassasiyeti gösterip, yalnız böyle belirli günlerde değil her daim hatırlamalıyız.”

sehitlerimiz-rahmetle-anildu3.jpg

Toprağı, bayrağı, kutsalı için canını hiçe saymış aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz ve ailelerinin her zaman anılmaya ve hatırlanmaya değer olduğunu göstermeliyiz. Her ne halde olursa olsun bu vatanının iç ve dış tüm düşmanlarını bertaraf ederek senin emanetini yükseklere taşıyacağız. Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen milletimizin huzuruna gözdiken hainler hangi maskeyi takarsanız takın artık hainliğinizi gizleyemiyorsunuz şehitlerimizden aldığımız bu kuvvetle karşınızda bizi bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi kanınızla boğulacak, ateşinizle yanacaksınız.

Aziz şehitlerimiz sizleri bizden ayıran ecel kalplerimizi asla ayıramayacaktır. Kutsal emanetiniz olan Türk vatanı ilelebet hür ve bağımsız kalacaktır.”

sehitlerimiz-rahmetle-anildu4.jpg

ŞEHİT MEZARLARINA ÇİÇEK BIRAKILDI

Törenin devamında Bilecik Şehitliği ziyaret edildi. Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Tugay Komutanı V. Kd. Albay İsmail Şahin, Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı ile Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hüsnü Avcı tarafından şehit mezarlarına çiçek bırakıldı.

Vali Kemal Kızılkaya, Şehitlik Anı Defteri’ni imzalarken duygularını şu cümleler ile dile getirdi:

“Tüm dünyada bilinen şanlı tarihimizde, büyük bir kahramanlık örneği olarak yerini alan Çanakkale Zaferi’nde, kutsal vatan toprağımızı korumak uğruna dünyada eşi benzeri görülmemiş mücadeleler sonucu milletimizin bağımsızlığını canıyla kazanmıştır.

Dünya tarihinde seyri değiştiren, haince planları alt üst eden Çanakkale Zaferi, dönmemek üzere cepheye giden şanlı ecdadımızı bağrında saklamaktadır.

Çanakkale, cesaret ve inancın vücut bulduğu, yedi düvele meydan okuyan yiğitlerin zaferidir.

Çanakkale, Anadolu’nun sonsuza kadar Türk yurdu olarak tüm dünyaya haykırıldığı destandır.

Çanakkale, Türk milletinin sahip olduğu birlik ve beraberliğinin dayandığı manevi gücün sembolüdür.

Çanakkale, yediden yetmişe tüm ulusun yüreğinde vatan sevgisinin bağımsızlık aşkıyla attığı yerdir.

sehitlerimiz-rahmetle-anildu5.jpg

108 yıl önce olduğu gibi bugün de fıtratından hiç bir şey kaybetmeyen Türk milleti, tarihimizde karşılamış olduğu tüm zorluklar gibi asrın felaketinde de birlik ve beraberliğini korumuş, devlet millet el ele vererek tüm Türkiye tek yürek olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla yad ediyoruz.”

Anma törenleri, İl Müftüsü Ali Erhun tarafından dua yaptırılmasının ardından sona erdi.

Daha sonra Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan anma programı icra edilerek Kayı Boyu Camii’nde Mevlid-i Şerif okundu.

sehitlerimiz-rahmetle-anildu6.jpg

İzlenme: 3005
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar