Sezai Karakoç'un hayatını anlatan "Dünya Sürgünü" belgeseli, Ankara'da tanıtıldı

TRT, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bir medya şirketinin iş birliğiyle hazırlan "Dünya Sürgünü" belgeseli, 6 aylık bir çalışma ile ortaya konuldu.

TRT, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bir medya şirketinin iş birliğiyle hazırlan "Dünya Sürgünü" belgeseli, 6 aylık bir çalışma ile ortaya konuldu. Belgesel için CSO Ada Ankara Yerleşkesi'nde bulunan Tarihi Salon'da gerçekleştirilen ilk gösterime, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katıldı.

Ersoy, Karakoç'un milli ve manevi değerlerden beslenen, son derece derin bir düşünde dünyasının mimarı olduğunu ifade etti. Ersoy, Sezai Karakoç'un milletinin büyüklüğüne, insanının değerine kani olduğunu, insanların benliğini uyandırmak derdiyle dertlendiğini söyledi.

Bakan Ersoy “ "Dünya Sürgünü" eseri, onun hatırasını canlı tutmak için verilen bir çabadır" ifadelerini kullandı.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol Varol, da konuşmasında  "Biz, bugün TRT'de yaptıklarımızla bir nevi Sezai Karakoç'un fikir dünyasının izinden gidiyor, büyük bir coğrafyanın ve kadim bir medeniyetin hikayesini ekranlara taşıyoruz. Biz bu projeyle Sezai Karakoç'un adını duyurmak için çabalıyoruz." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT ve Krom Medya ortak yapımı "Dünya Sürgünü" adlı belgeselinin galasına eski Başbakan Yardımcılarından Beşir Atalay, Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, belgesel ekibi ve izleyiciler de katıldı.

İzlenme: 1265
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar