MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

SİYASİ SONUÇLARI AĞIR BİR SEÇİM SONUCU

SİYASİ SONUÇLARI AĞIR BİR SEÇİM SONUCU

Allah nasip ederse Pazar günü Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Türkiye’de ilk defa Cumhurbaşkanını halk seçecek. Bu seçim, Türkiye’de de bir çok siyasi dengeyi değiştirecektir. Sonucu ne olursa olsun iktidarında ve muhalefetinde siyasi bakışlarının değişeceği, kendi içlerinde sorgulama yapması gereken bir seçim olmuş olacak.

Biliyorsunuz matematikte x, y, z formülleri vardır. Bir arkadaşım, bu formülleri alakalı bir esprisi vardı. Problemde x ve y varsa çözümü kolay olur. Fakat bir de araya z eklerlerse işte o zaman işin içinden çıkılmıyor derdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi tam da sonrasında z konmuş formül gibi. Bir çok siyasi çekişmenin iç içe girmiş olduğu bir seçim sonucu ile karşı karşıya kalacağız.

Girdiği her seçimden zaferle çıkan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 yıllık iktidarının bir nevi güven oylaması olup, yapacağını vaat ettiği köklü değişimlerin halk tarafından desteklenmesi olacak.

Muhalefet açısından da kaybettikleri takdirde Milletin 12 yıldır muhalefete verdiği cezanın devamı olmuş olacak. CHP ve MHP başka olmak üzere tüm siyasi partilerin, kendi iç işlerinde hesaplaşması gereken bir seçimi olmuş olacaktır.

CHP ve MHP Ekmeleddin İhsanoğlu’nu  Cumhurbaşkanı adayı olarak “Çatı adayımız” diye açıklamaları sonrası irili ufaklı bir çok partide İhsanoğlu’nu desteklerini açıklamıştı.  MHP ile birlikte CHP’nin önerdiği İhsanoğlu’nu destekleyen diğer partilerin isimleri  şöyle; Demokrat Parti (DP), Demokratik Sol Parti (DSP), Büyük Türkiye Partisi (BTP), Liberal Demokrat Parti (LDP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP), Devrimci Halk Partisi (DHP) ve Hak ve Adalet Partisi (HAP).

Yani toplamda 10 parti olduğu gözüküyor.

Şimdi Tayyip Erdoğan bu seçimi kazanırsa, sonuç 10-0 mı olmuş olacak? Ana muhalefet ve muhalefet partisi oy oranlarını yetiştiremediği Erdoğan’a karşı Türkiye İşçi Partisi’nden, Devrimci Halk Partisi’nden ve daha ismini dahi doğru dürüst hatırlama şansımız olmayan partilerden destek geliyor.

Daha önceki yazılarımda İhsanoğlu’nun CHP’den ziyade MHP’nin teklif ettiği bir aday olduğu yönündeki kanaatimi bildirmiştim. MHP’nin tavsiye etmiş olduğu bir aday LDP, TSİP, DHP, HAP gibi partilerin desteğiyle Cumhurbaşkanı seçilen bir İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı olsa ne olur, olmasa ne olur?

Siyasi sonuçları ağır bir seçim sonucu ile karşı karşıyayız diyebiliriz.

Hoşkçakalın.

Bu yazı toplam 1254 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR