TEMA Vakfı 30 yaşında

TEMA Vakfı Bilecik İl Temsilciği tarafından TEMA’nın 30’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla stant açıldı.

TEMA Vakfı Bilecik İl Temsilciği tarafından TEMA’nın 30’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla stant açıldı. Atatürk Parkı önünde açılan stantta TEMA çalışmalarının yanı sıra biyolojik çeşitliliğin, su kaynaklarının ve tarım alanlarının korunmasına yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu. Ayrıca vatandaşlara broşür dağıtıldı.

tema-vakfi1.jpg

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Mesut Kaplan, burada yaptığı açıklamada, ülkemizdeki biyolojik çeşitliliğin korunması, su kaynaklarının korunması, tarım alanlarının korunması konusuna dikkat çekmek istediklerini söyledi. Suyun azalması ve iklim değişikliği ile küresel ısınma gibi problemlerin hayatımıza girdiğini aktaran Mesut Kaplan Bilecik özelinde önemli bilgiler paylaştı.

tema-vakfi2.jpg

Bilecik’in biyoçeşitlilik bakımından çok önemli bir konumda olduğuna vurgu yapan Mesut Kaplan, “Bilecik’in ayrı bir özelliği var, biyoçeşitlilik bakımından çok önemli bir konumda. Dört tane iklim bölgesinin kesiştiği bölgede olduğu gibi aynı zamanda sadece Bilecik’te çeşitli flora ve fauna sayısı İngiltere’deki toplam faunadan fazla. Hem Anadolu hem de Bilecik’in böyle önemli bir özelliği var. Biz bunu ön plana çıkartmak istiyoruz ancak küresel ısınma ve iklim değişikliği ile beraber biz bu topraklarımızda yetişen; çiçekleri, böcekleri, otları çeşitli bütün faunayı, florayı kaybetmek durumundayız. Buna engel olunması için çeşitli önlemler alınması lazım. Bu önlemler konusunda da destek olmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

tema-vakfi3.jpgtema-vakfi4.jpg

İzlenme: 1448
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar