TMO alıma başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Bilecik’te buğday alımına başladı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Bilecik’te buğday alımına başladı.

Bilecik’te hububat hasadının başlamasının ardından çiftçilerin merakla beklediği haber geldi. TMO tarafından Bilecik’te 6 Temmuz tarihi itibariyle alımlar başladı. Alımlar, Bilecik TSO’nun yanında bulunan binada analiz edildikten sonra 1. OSB içerisinde bulunan bir fabrikanın deposuna dökülüyor.

Bilindiği üzere; ürünlerini TMO'ya vermek isteyen çiftçilerin randevu almaları ve ÇKS'ye kayıtlı olmaları gerekiyor.

tmo-alima-basladi.jpg

“BÖYLE YAPARLARSA ÇİFTÇİ EKMEME DURUMUNA GELİR!”

Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, TMO’nun alım ofisi önünde yaptığı açıklamada, hayırlı olması dileklerinde bulundu. TMO’nun alım fiyatları hakkında bilgiler veren Ahmet Sevinen, buğdayın alım fiyatının ton başına 8250 TL, arpanın ise 7000 TL olduğunu belirterek 1000 TL de teşvik verildiğini hatırlattı. Buğdayın piyasada ton başına 5000-5500 TL’den alıcı bulduğunu dile getiren Sevinen, “TMO yıl sonu alım fiyatının 9350 TL olacağını açıkladı. Yani bu fabrikalar, tüccar, TMO’dan 9350 TL’den buğday alacak. Niye bugün TMO’nun aldığı fiyattan almıyor, bu çiftçinin malını niye eziyor? Bu çiftçiye yazık günah değil mi? Eğer böyle yaparlarsa çiftçi seneye buğday ekmeme durumuna gelir.” dedi.

tmo-alima-basladi-001.jpg

“ACİL BİR YER YAPMAMIZ LAZIM”

Bilecik’te TMO’ya yer bulma konusunda sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Ahmet Sevinen, “Geçen sene kiraladığımız yeri bu sene başka bir firma kiraladı ve oraya dökemiyoruz. OSB içerisinde bir fabrika yer verdi ve oraya dökeceğiz. İlimizdeki yetkililere şunu söylemek istiyorum çok acele ama çok acele Bilecik’te TMO’ya bir silo ya da kuruluk tarzında bir yer yapmamız gerekiyor. Bunu yapmazsak her yıl bu sıkıntıyı çekeceğiz.” diye konuştu.

tmo-alima-basladi-002.jpg

“BUĞDAY BİTENE KADAR ALIM YAPILACAK”

Ahmet Sevinen, TMO’nun geçen yıl ilimizde 55 gün alım yaptığını ifade ederek, “Bazı söylentiler duyuyoruz. Ofisin 20 günde kapanacağına dair söylentiler çıkmış. Böyle bir şey yok. Çiftçimiz endişe etmesin, TMO ilimizde buğday bitene kadar alım yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

tmo-alima-basladi-003.jpg

tmo-alima-basladi-004.jpg

tmo-alima-basladi-005.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1739 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.