TMO iki ilçede daha alım yapacak!

TMO iki ilçede daha alım yapacak!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nun Bilecik’te alım yapmaya başlamasının ardından iki ilçede daha alım yapılacağı öğrenildi.

Bilecik’te hububat hasadının başlamasının ardından vatandaşlar dört gözle TMO’nun alım yapmaya başlamasını bekliyordu. Bilecikli çiftçilerin merakla beklediği haber geldi ve TMO 6 Temmuz’dan itibaren Bilecik Merkez’de alım yapmaya başladı. Ürünlerini TMO’ya vermek isteyen üreticiler TMO’nun 1. OSB içerisindeki alım ofisinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Her yıl olduğu gibi yine randevulu sistem ile çalışacak olan TMO’nun Bilecik’te hasat sona erene kadar alım yapacağı öğrenildi.

Çiftçiler, Bilecik Merkez dışında başka ilçelerde alım yapılıp yapılmayacağını merak etmeye başladı. Çiftçilerin konuyla ilgili meraklı bekleyişi gelen açıklama ile sona erdi. TMO’nun Bilecik’te iki ilçede daha alım yapmak üzere hazırlıklara başladığı ve ofis açılacağı öğrenildi. Ürünlerini TMO’ya vermek isteyen çiftçiler tarafından sevinçle karşılanan bu haber sonrası hangi ilçelerde alım yapılacağı merak ediliyor.

Bilindiği üzere; piyasada tonu 5 bin TL civarından alıcı bulan buğdayın TMO tarafından 1000 TL’lik prim desteği ile birlikte 9250 TL’ye kadar alınacağı duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı bu rakamların ardından çiftçilerin büyük bölümü ürünlerini TMO’ya vermek istiyor. Şu anda Bilecik’te hasadın yeni yeni başladığını söylemekle birlikte 2 ilçede daha ofisin açılacak olması çiftçilere önemli avantaj sunacak.

Bu kapsamda Gölpazarı ve Pazaryeri’nde TMO tarafından alım yapılacağı öğrenildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4343 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.