TMO’dan çiftçileri rahatlatan açıklama

TMO’dan çiftçileri rahatlatan açıklama

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal “Üreticilerimize, TMO’nun referans fiyatlarının altında kimseye ürün vermemelerini öneriyorum. Alım sınırımız yok, ne kadar ürün gelirse hepsini alacağız” dedi.

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal “Üreticilerimize, TMO’nun referans fiyatlarının altında kimseye ürün vermemelerini öneriyorum. Alım sınırımız yok, ne kadar ürün gelirse hepsini alacağız” dedi.

Bilindiği üzere; Bilecik’te hububat hasadının başlaması ile birlikte üreticiler TMO’nun ofis açmasını beklemeye başladı. Piyasalarda düşen buğday fiyatlarının yanı sıra TMO’nun alımda kota uygulayacağı ve randevu alınamadığı iddiaları üreticileri ciddi endişelere sevk etti. Bahse konu gelişmelerle ilgili ‘Buğday fiyatları taban yaptı’ başlıklı haberimizde ve Şadi Erdal’ın ‘Üretici endişeli’ başlıklı köşe yazısında çiftçilerin yetkililerden gelecek açıklamalara kilitlendiğini dile getirmiştik.

Gelinen süreçte, üreticileri rahatlatan açıklama TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’dan geldi. Genel Müdür Güldal, üreticilerin TMO’nun açıkladığı fiyatın altında ürünlerini satmamalarını isterken, “Üreticilerimize, TMO’nun referans fiyatlarının altında kimseye ürün vermemelerini öneriyorum. Alım sınırımız yok, ne kadar ürün gelirse hepsini alacağız” dedi.

Güldal’ın açıklamalarının ardından derin bir nefes alan Bilecikli üreticiler TMO’nun bir an evvel ofis açması talebini yineledikleri gibi Osmaneli, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde de TMO tarafından buğday alımı yapılmasını istediler.

TMO Genel Müdürü Güldal’ın Türkiye Gazetesi’ne yaptığı açıklama şu şekilde:

“Randevu sistemlerimiz açık ve çalışıyor. Herkes hasat eder etmez, hemen aynı anda, aynı günde, aynı haftada, ürünü vermek istiyor. Dolayısıyla aynı tarihlere randevuların sıkışması söz konusu oluyor. Ürünlerin hepsini alacağız, son ürün gelene kadar almaya devam edeceğiz. Şu ana kadar buğday ve arpada 1,5 milyon ton alım gerçekleştirdik. 2,5 milyon ton ürün içinde randevu verdik. Hasat, Türkiye genelinde şu an yüzde 25-30 civarında. Hasat devam ettikçe randevular ve teslimatlar sürecek. TMO’yu tercih eden üreticilerin ürünleri TMO tarafından alınacak. 2023 mahsulünü biz alacağız. Aradaki 1-2 bin liralık fark az bir fark değil, dolayısıyla üreticinin, kendi menfaatini koruması uygun olacaktır. Acele etmelerine gerek yok. TMO, herhangi bir tüccara veya başka bir yere yönlendirmez, ‘Ürünü başkasına satın’ demez. Üreticilerimize, TMO’nun referans fiyatlarının altında kimseye ürün vermemelerini öneriyorum. Alım sınırımız yok, ne kadar ürün gelirse hepsini alacağız” ifadelerini kullandı.

tmodan-ciftcileri-rahatlatan-aciklama1.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 21102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum