Geçen yıl satılmayan buğdayları TMO alacak mı?

Geçen yıl satılmayan buğdayları TMO alacak mı?

Bilecik’te buğday hasadının başlaması ile birlikte üreticiler dört gözle TMO’nun alıma başlamasını bekliyor. Zira piyasada buğday fiyatlarının taban yapması sonrası çiftçiler ürünlerini TMO’ya satmak istiyor.

Bilecik’te buğday hasadının başlaması ile birlikte üreticiler dört gözle TMO’nun alıma başlamasını bekliyor. Zira piyasada buğday fiyatlarının taban yapması sonrası çiftçiler ürünlerini TMO’ya satmak istiyor. Çünkü TMO tarafından tonu 9250 TL’den alınacağı açıklanan buğday piyasada 5500 TL civarından alıcı buluyor.

gecen-yil-satilmayan-bugdaylari-tmo-alacak-mi.jpg

GEÇEN YILKİ ÜRÜNLER ALINACAK MI?

Çiftçiler bir yandan TMO’nun açılmasını beklerken bir yandan da geçen yıl satılmayan buğdayların TMO’ya bu yıl satılıp satılamayacağını merak ediyor. Ayrıca geçen yılki destekleri alıp alamayacaklarını bilmeyen çiftçilerin kafasının oldukça karışık olduğu görülüyor. Yetkililerden açıklama bekleniyor.

gecen-yil-satilmayan-bugdaylari-tmo-alacak-mi-001.jpg

GEÇEN YILIN ÜRÜNLERİNİ TMO’YA VERMEK İSTİYORLAR

Konuyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan bazı üreticiler, “Geçen yıl TMO’nun 7500 TL’den alım yapması üzerine ürünlerimizi biraz daha yüksek fiyata satarız ümidiyle satmadık. Ancak piyasa yükselmek yerine daha da düştü. Bu yıl TMO tarafından açıklanan fiyat ise 9250 TL. Biz geçen yılki ürünlerimizi bu yılki fiyat üzerinden satmak istiyoruz ama bunun mümkün olmayacağını söyleyenler var. Geçen yıl ürünümüzü satmadığımız için haliyle destekte alamadık. Bu yıl TMO ürünlerimizi alırsa geçen yıl ki desteğimizi de verecek mi? Kafamız karıştı yetkililerden açıklama bekliyoruz.” dediler.

Üreticiler son olarak TMO’nun geçen yılki ürünlerini almasını ve destekten de faydalanmak istediklerini sözlerine eklediler.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 9180 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.