1 GÜNLÜĞÜNE ASANSÖRLER KAPATILDI

1 GÜNLÜĞÜNE ASANSÖRLER KAPATILDI

Bilecik Belediyesi tarafından Sağlıklı ve Hareketli bir toplum bilinci oluşturulması amacıyla kutlanan ‘’Asansör Yok Günü’’ kapsamında ilimizdeki kurumlarda asansörler yerine merdivenler kullanıldı.

Başta Bilecik Valiliği olmak üzere bütün kurumlara bilgilendirici ve farkındalık oluşturucu görsel ve ekler sunan Bilecik Belediyesi tarafından 24 Nisan 2019'da, Now We MOVE kampanyasının bir parçası olarak Avrupa Asansörsüz Günü gerçekleştirildi.

1-645.jpg

Asansör Yok Günü, meşgul insanların günlerine fiziksel aktivite eklemelerinin basit bir yolunu vurgular ve bunun yerine merdivenleri kullanmayı teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen aktiviteye;  Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müftülüğü, .Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilecik İşkur - Çalışma ve İş Bulma İl Müdürlüğü, Bilim Teknoloji İl Müdürlüğü  112  İlk Yardım Çağrı merkezi ile Bilecik Pelitözü Ortaokulu katıldı.

‘’HAREKETSİZLİK 4. ÖLÜM NEDENİ OLARAK YER ALIYOR’’

Bilecik Belediyesi Sağlıklı Kentler Birliği ve Avrupa Hareket Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, gerçekleştirdikleri aktivite hakkında yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

2-650.jpg

‘’Bugün 24 Nisan Dünya Asansör Yok Günü. Bunun için Bilecik Belediyesi olarak tüm kamu kurumlarına Sayın Belediye Başkanımız Semih Şahin’in imzasıyla yazılarımızı gönderdik. Şu anda ilimizdeki 10 kurum bu aktivitemize destek için katılım sağladı. Neden Böyle bir çalışma yapıyoruz? İnternational Sport and Culture Association (ISCA) çağırısı üzerine böyle faydalı bir çalışmanın içine girdik. Elimizdeki verilere göre Avrupa nüfusunun yüzde 59’u hiç spor yapmadığı için hareketsizlik yüzünden ölümlerle karşılaşıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre hareketsizlik ölüm nedenlerinden 4. Sırada yer alıyor. Yine hareketsizlik nedeniyle insanların maliyeti yıllık olarak 152 milyon Euro’luk bir kayba neden oluyor. Biz de Bilecik Belediyesi olarak Dünya Asansörsüz Gününde bu anlamda farkındalık oluşturmak istedik.’’ İfadelerini kullandı.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ise Bilecik Belediyesi olarak Dünya Asansör Yok Günü kapsamında gerekli çalışmalara önderlik ettiklerini ve aktiviteye tüm yönleriyle katkıda bulunduklarını kaydetti.

3-510.jpg

Aktivitenin paydaşlarından Çevre Şehircilik ve İl Müdürü Müdürü Mustafa Budak ise ‘’Biz de Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü olarak bu aktiviteye katkı sunmaya çalışıyoruz. Hem çevre açısından hem enerji verimliliği açısından hem de sağlık için son derece faydalı görüyoruz. Kurumumuzdaki asansörümüzde bu konu hakkında uyarıcı görselleri koyduk ve sadece bir gün değil, 365 gün boyunca insanlarımızın buna dikkat etmelerini istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

4-220.jpg

Bu haber toplam 3456 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum