1 NİSAN ŞAKASI KİME ÇIKAR?

1 NİSAN ŞAKASI KİME ÇIKAR?

Ak Parti ilk iktidara geldiğinde milletvekili Fahrettin Poyraz oldu. Arkasından yapılan mahalli seçimlerde Selim Yağcı il belediye başkanı seçildi. 

İl Belediye Başkanı Selim Yağcı üç dönem kazandığı Başkanlık döneminde milletvekili Poyraz’ın destekleriyle şehir merkezine devlet desteği göremedik. Yağcı ilin imkânları ve kendisinin Ankara’dan getirebildiği imkânlarla ilimizi köy görünümünden kurtardı. Yağcı şehir girişini otobana kestirmeden Akasya altı denen yerden yapılması için yaptığı projeler Ulaştırma Bakanlığı tarafından hasıraltı edildi. Çünkü milletvekili tarafından desteklenmedi. Hatta ikinci ve üçüncü dönem belediye başkanlığı hep engellenmeye uğraşıldığını kamuoyunda bilmeyen yok. Öyle ki Selim Yağcı iktidar partisinin belediye başkanı olmasına rağmen bürokrasi atamalarında hiç fikrinin sorulmadığı biliniyor. 

Geçen dönem milletvekili Halil Eldemir’de Selim Yağcı’ya gerekli desteği verdiği söylenemez. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi muhalefet partisine ait olmasına rağmen çevreyolunda kaç tane karayolları tarafından yapılan alt geçit var. Bilecik’in acil ihtiyacı olmasına rağmen bir tane bile yaptırılamadı. Bunun sebebi seçilen milletvekilinin belediyelere merkezi devlet gücünün getirilememesidir. Allah korusun Tepebaşı köprülerine bir şey olsa şehir giriş ve çıkışları yapılmayacak. 

Bundan altı ay evveline kadar Belediye Başkanı olan Selim Yağcı şimdi milletvekili. Devlet’in imkânlarını getirebilecek bir güce ulaştı. Belediyelerin “leb demeden leblebiyi” anlayacak tecrübeye sahip, sanırım ilimizin tamamını ele geçen fırsatı değerlendirir. 

İlimiz Tepebaşından heykele kadar neden Karayolları tarafından yapılacak alt geçide kavuşmasın. Yağcı’nın projesi olan otobana bağlama yolu başlatılmasın. Bilecik'e rahat girip çıkabilecek çevre yolu neden yapılmasın. Bozüyük’te şehir içinden geçen demir yolu üst geçitleri yapılacak, yapılmasına da neden yıllarca bekletilsin? Tarım Bakanlığı tarafından “İPARD” diye bir proje yürütülüyor. Bursa, Kütahya, Eskişehir gibi zengin komşular dâhil edildi. Bilecik hiç istifade edemedi, bu devre neden alınmasın?

Daha nice yapılması gereken projeler hayata geçirilmedi. 

Selim Yağcı’nın milletvekilliğinde faydalı olacağı bu yönde değerlendirilirse daha iyi olmaz mı? 

Benim gibi düşünenlerin çoğunlukta olduğunu sanırım. Bakalım 1 Nisan şakası kimlere çıkacak?

Bu haber toplam 1887 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.