20 YIL SONRA KARDEŞİNİ BULDU

20 YIL SONRA KARDEŞİNİ BULDU

Almanya’da yaşayan abisini en son 1998 yılında annesinin cenazesinde gören ve bir daha haber alamayan kardeşi Mustafa Aydoğan (66), 20 yıl sonra abisi Hacı Bayram Aydoğan’la (80) buluşarak hasret giderdi.

20 yılın ardından 10 yıldır Alzheimer (unutkanlık) hastası olan abisiyle buluşan Mustafa Aydoğan “Dünyalar benim oldu” dedi. Ağabeyinin hiç evlenmediğini ve Almanya’da hiçbir yakınlarının olmadığını söyleyen Aydoğan, “Buruk bir kavuşma ve ayrılık yaşadık. Keşke verseler de onu İstanbul’a götürebilsem” diyerek gözü arkada kalarak İstanbul’a döndü.

En son 1998’de görüşmüştük Abisi Hacı Bayram Aydoğan’ın Almanya’ya 1960’lı yıllarda ilk gelenlerden olduğunu belirten 6 kardeşin en küçüğü olan Malatyalı Mustafa Aydoğan “Abim Almanya’ya gittikten sonra kontağımız fazla olmadı. Çok az Türkiye’ye gelirdi. Babam Cimo 1954’de, annem Hatice ise 1998’de vefat etti. En son annemin cenazesinde görüştük ve bir daha da haber alamadım” dedi. Abisine ulaşmak için Facebook üzerinden Hamburg’daki rastgele kişilere arkadaşlık gönderdiğini belirten Aydoğan “Abimin yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyordum. Ben 2 yaşındayken babam vefat ettiği için benden 14 yaş büyük olan abim bana çok babalık yaptı ve benim üzerimde hakkı büyük. Bu sebeple araştırmaya başladım. Birkaç kişi yardımcı oldu ama Mehmet Kütüz’le tanıştıktan sonra abimi bulabildim” dedi. Vize talebi 2 kez reddedildi İstanbul-Adalar nüfusuna kayıtlı olarak yaşadıklarını ifade eden Aydoğan Hamburg’da yaşayan Mehmket Kütüz’le tanıştıktan sonra abimi araştırdı ve 3 ay içinde ona ulaştı. Dünyalar benim oldu ama abimin 10 yıl önce alzheimer hastalığına yakalandığını öğrenince buruk bir mutluluk yaşadım. Önce telefon üzerinden görüntülü görüştük. Beni bazen tanıyordu ama bazen de hiç bir şey hatırlamıyordu. Ben 2002’den beri emekliyim ve abimi ziyarete gelmek için yaptığım vize başvurularım iki kez reddedildi. Üçüncü defasında ise Mehmet Kütüz bana istek gönderdi ve gerekli teminatı verdikten sonra 10 günlük vize alabildim. Abimi huzurevinde de olsa gördüğüm için çok mutlu oldum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1776 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.