3. OSB’ye ilk yatırım

3. OSB’ye ilk yatırım

Türkiye'de cam sektörünün öncü şirketlerinden Düzce Cam San. ve Tic. A.Ş., yeni yatırımı için Bilecik'i tercih etti.

Düzce Cam'ın Bilecik 3'üncü OSB'ye yapacağı 250 milyon dolarlık yatırım için yer tahsisi gerçekleştirildi. Bu dev yatırım ile birlikte 500 kişilik istihdam sağlanacağı öğrenildi. 
Bilecik Valiliği ve Düzce Cam San. ve Tic. A.Ş arasında yer tahsisi anlaşması imzalandı.
Bilecik 3. Organize Sanayi bölgesinin ilk yatırımı olma özelliğini taşıyan anlaşmada Düzce Cam San. ve Tic. A.Ş adına Kasım Aktaş, Bilecik 3.Organize Sanayi Bölgesi Yönetim kurulu üyesi TSO başkanı Şükrü Keskin 3.OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Semih Şahin yerine Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Recep Gırca ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak Vali Bilal Şentürk imzalarını attı.

3-osbye-ilk-yatirim2.jpg
340 bin metrekare alanda cam ve cam ürünleri üretimi yapacak olan Düzce Cam San. ve Tic. A.Ş’nin 500 vatandaşımıza istihdam sağlaması planlanıyor. 

3-osbye-ilk-yatirim3.jpg
Vali Şentürk gerçekleşen yatırım ile ilgili olarak : “ Lokomotif görevi üstlenecek bir yatırımla başlıyoruz. .Sizinle beraber hızlı bir şekilde tahsislere başlayacağız. Pandemiyle savaştığımız bir dönemde ilimiz adına 250 milyon dolarlık önemli ve büyük bir yatırım. 3.OSB’miz, için başlangıç olacak. Bilecik yatırım açısından stratejik olarak, iklim olarak, ulaşım olarak kolay bir şehir. 7 OSB miz var. ama 3. OSB bizim için katma değeri yüksek,  her yönüyle  nitelikli yatırımcıyla sektör oluşturmak istiyoruz. Sanayi planlamasında hedefimiz, Bilecik’in büyük şehirlerin arka bahçesi değil, sayfiye yeri olması. Butik bir şehir olarak her şeyin en iyisi olmalı. Bu potansiyelimiz var. 7 OSB miz var. ama 3. OSB bizim için katma değeri yüksek,  her yönüyle  nitelikli yatırımcıyla sektör oluşturmak istiyoruz.” dedi. 
Düzce Cam San. ve Tic. A.Ş’ye 3. OSB’ nin ilk yatırım hatırası olarak vazo hediye edildi. Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 6213 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum