5 bin lavanta fidesi dikildi

5 bin lavanta fidesi dikildi

Osmaneli İçmeler Tesisleri’ne 5 bin lavanta fidesi dikildi.

Bilecik Valiliği’nin önderliğinde; Osmaneli Belediyesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bilecik Teke Yörük Türkmen Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği işbirliğinde 5 bin lavanta fidesi toprakla buluştu. 

5-bin-lavanta-fidesi-dikildi1.jpg

Osmaneli İçmeler Tesisleri’nde ‘Lavanta kokulu Teke Yöresi’ projesi adı altında gerçekleşen dikim etkinliğine, Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, daire müdürleri, oda başkanları ve STK temsilcileri ile diğer davetliler katıldı. 

Etkinlikte konuşan Vali Bilal Şentürk, Bilecik’i ülkemizde örnek bir il olması için çalışmalar yaptıklarını belirterek, Bilecik’in sahip olduğu mümbit toprakların kullanılması gerektiğini ifade etti. Vali Şentürk, ilimizin iklim ve coğrafi yapısıyla her alanda değerlendirilmesi gerektiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

5-bin-lavanta-fidesi-dikildi2.jpg

“İnsan yapısının güzelliği, tarihi zenginliği ve doğa güzelliği nedeniyle buraya gönülle bağlanan insanlarımız var. Onların destekleriyle beraber ilimiz, tarihi ihtişamına uygun noktaya hızlı bir şekilde gidiyor. Butik ilimizin potansiyellerini de harekete geçirerek ülkemize örnek hale getirmek durumundayız. Güzelliği keşfeden insanlar Bilecik'e geliyor ve gelmeye devam ediyor. Burada yaşayan insanların bu güzelliklerin farkında olması lazım. Zaten gönlü zengin bir iliz, buralara sahip çıkmalıyız. Sadece kendimiz için değil ülkemizi ve ilimizi daha iyi noktalara taşımak için ideallerimiz olmalı. Hep beraber gönlümüzü, gücümüzü, imkanlarımızı, kabiliyetlerimizi birleştirelim. Tarihimizden aldığımız güçle mirasımızı daha iyi noktaya taşıyacağız'' ifadelerini kullandı. 

5-bin-lavanta-fidesi-dikildi3.jpg

Kaynak:Tuba TIRPAN

Bu haber toplam 2015 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.